Jdi na obsah Jdi na menu
 


South Front - Válka na Ukrajině začíná

19. 2. 2022

South Front - Válka na Ukrajině začíná

 

Navzdory zjevným pokusům Ruska o deeskalaci se zdá, že „ukrajinští vůdci“ a jejich zahraniční sponzoři jsou odhodláni podnítit válku, píše se v článku na webu SouthFront.

Ilustrační foto

19. února 2022 - 09:01

 

Během posledních 24 hodin se síly kyjevského režimu soustavně snažily rozmístit ještě více sil na kontaktní linii s Doněckou a Luhanskou lidovou republikou na východě. Ukrajinská armáda a přidružené militantní organizace porušují režim příměří v oblasti.

 

Tento vývoj doprovázejí zprávy, že představitelé postmajdanských ukrajinských elit prchají ze země. Navíc zprávy tvrdí, že pan Zelenskij sám nařídil evakuovat své rodiče ze země. Vladimir Zelenskij odletěl do Mnichova na bezpečnostní konferenci, za to ho kritizoval americký prezident Joe Biden.

 

Agresivní akce kyjevských režimních sil na východě jsou pro každého neutrálního pozorovatele více než zřejmé. MSM nicméně nadále tvrdí, že „jemné a mírumilovné“ kyjevské jednotky ostřelují civilní cíle v DLR a LPR jen pro „účely sebeobrany“.

 

Objevují se zprávy, že kyjevské jednotky začaly postupovat u města Gorlovka. To vyvolalo v oblasti těžké přestřelky. Očití svědci uvádějí, že ukrajinská armáda přiváží rakve nedaleko od frontové linie.

 

Vedení DLR oznámilo hromadnou evakuaci obyvatel frontových oblastí do Ruské federace.

 

Ruské vedení je zase nuceno reagovat na rostoucí hrozbu nové války ve východní Evropě, která se pomalu stala nevyhnutelnou kvůli akcím Ukrajiny a NATO v čele se Spojenými státy.

 

Jak oznámilo ruské ministerstvo obrany, ruská armáda uskuteční 19. února cvičení strategických odstrašovacích sil pod vedením ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

Zprávy tvrdí, že v důsledku eskalace Rusko rozmisťuje těžké raketové systémy do oblasti poblíž ukrajinských hranic.

 

V ulicích Brjanska byl spatřen 220mm MLRS BM-27 „Hurikán“. T-90A, BMP-3, MT-LB, 1V15 a poměrně vzácný BREM-L byly údajně spatřeny v pohraniční oblasti Belgorod.

 

Události posledních dnů ukazují, že kyjevský režim a jeho sponzoři jsou odhodláni rozpoutat válku na východní Ukrajině.

 

 

 

Poslední události

  • Šéf Luhanské lidové republiky Leonid Pasečnik podepsal dekret o všeobecné mobilizaci v republice
  • Šéf samozvané Doněcké lidové republiky Denis Pušilin oznámil, že podepsal dekret o všeobecné mobilizaci v DLR.
  • V Rostovské oblasti byl v souvislosti s evakuací lidí z Donbasu zaveden výjimečný stav.
  • Ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami (AFU) ohrožuje zásobování vodou více než 40 osad na Donbasu. Oznámil to oficiální představitel Lidových milicí samozvané Doněcké lidové republiky.
  • V Luhansku, hlavním městě Luhanské lidové republiky došlo k výbuchu plynovodu.
  • OBSE oznámila výrazné zhoršení bezpečnostní situace na východní Ukrajině a vyzývá k deeskalaci.
  • Ve stejné době, kdy dochází k masivnímu ostřelování a teroristickým útokům v Doněcké a Luhanské oblasti, americký prezident Biden během tiskové konference obvinil DLR a LPR z porušování příměří a řekl, že neexistují žádné důkazy o tom, že by Ukrajina připravovala útok.

 

(rp,prvnizpravy.cz,southfront,foto:arch.)