Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovensko nám ukázalo, že i zásadní změny jsou možné

7. 4. 2024

Slovensko nám ukázalo, že i zásadní  změny jsou možné

 

Fico již dříve nám předvedel, jak se dají vyhrát parlamentní volby i v podmínkách členství v EU a NATO. Stal se předsedou vlády. Před nynějšími prezidentskými volbami si Fico podal ruku s Pellegrinim, kandidátem na post slovenského prezidenta,  a poskytnul mu potřebnou pomoc ve volební kampani.  Pellegini vyhrál a stane se prezidentem SR.

 

Prezidentské volby na Slovensku však byly současně i nevyhlášeným referendem o dalším  vnitřním i zahraničním směřování Slovenska. Slovenští liberálové všech odstínu se spojili proti sociálně národní a mírové politice současné vládní koalice a obdobnému zaměření prezidentského kandidáta Pellegriniho. Jejich podpora Korčokovi byla umocněna „vizionářskými vizemi“ většiny médií hlavního proudu. Přesto však na konec jasně prohráli.

 

Povstane u nás v blízké době i český Fico? Dohodnou se sociálně národní a míroví čeští politici a voliči na jeho podpoře? Je to možné! Záleží na nás. Neodkládejme nic na zítra! Snažit se o zásadní změnu musíme již dnes. Pracujme k tomu všichni, pro které slova sociální, národní a mír nejsou jen heslem, pro které české národní a státní zájmy jsou programem.

 

S pomocí českého Fica budeme mít naději, že zvolíme místo P. Pavla, pokud nás současný zrychlený běh času  nepředežene, prezidentem českého Pellegriniho, Kruh změn bychom tak mohli uzavřít, upevnit a vydat se  cestou nových tolik potřebných zásadních změn, jež z naší republiky mohou udělat lepší, šťastnější domov, kde nám  bude lépe.

 

Nebude to snadné, spíše velmi těžké, žádná idyla.  Celkově zeslabená pětikolka ve spojení s panem prezidentem P. Pavlem, s podporou velké většiny médií i určitých vnějších sil, udělá vše, aby republika  slovenskou cestou nešla. Příklad Slovenska nám však ukazuje, že můžeme vyhrát.

 

Gratulujeme Slovensku, zvláště panu Ficovi a Pellegrinimu, k vítězstvím, které dosáhli. Přejeme bratřím Slovákům, našim nejbližším přátelům, další úspěchy, které pozitivně mohou ovlivnit i vývoj v České republice.  Děkujeme vám, bratři Slováci!

Dr. O. Tuleškov