Jdi na obsah Jdi na menu
 


Síly DPR a LPR zničily palebná postavení Ozbrojených sil Ukrajiny

21. 2. 2022

Síly DPR a LPR zničily palebná postavení Ozbrojených sil Ukrajiny

 

Dnes v noci byly pozice Ozbrojených sil Ukrajiny, které se nacházejí v těsné blízkosti linie dotyku, vystaveny silným útokům  dělostřelectva. Podle informací, které má tisková agentura Avia.pro k dispozici, jsou výsledkem práce dělostřeleckých jednotek LPR a DLR nejméně čtyři minometné body Ozbrojených sil Ukrajiny, několik oblastí s nasazeným personálem ukrajinské armády a několik  zničených obrněných vozidel, včetně dvou bojových vozidel pěchoty a MTLB.

 

Je známo, že ve srovnání s předchozím dnem začaly LPR a DLR provádět silné odvetné údery na pozice ozbrojených sil Ukrajiny. K určení pozic ukrajinské armády se používají protibateriové radary, které umožňují rychle určit polohu palebných bodů a rychle je potlačit.

 

Podle předběžných údajů mají v důsledku odvetných úderů LPR a DLR na pozice Ozbrojených sil Ukrajiny nejméně čtyři zraněné a tři mrtvé, nicméně takové informace zatím z Kyjeva oficiálně nepotvrdily.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny k dnešnímu dni podnikají četné pokusy proniknout na území ovládané Luganskou a Doněckou lidovou republikou. V tuto chvíli se silám Lidových milicí daří zadržovat nápor nepřítele, i když v některých úsecích linie dotyku existují vážné mezery v obraně kvůli četným útokům Ozbrojených sil Ukrajiny.

https://avia.pro/…lnr

Přišlo e-poštou