Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sice ještě není léto, ale někde už je extrémně horko

5. 6. 2020

Sice ještě není léto, ale někde už je extrémně horko
 
"Víte vlastně, proč nemůže být žádná barevná revoluce v USA? Protože tam není americká ambasáda..." Tento text koloval v minulosti na sociálních sítích jako vtip a zároveň poukázání na to, kdo stojí za svrháváním nepohodlných ( pro americké státní elity ) vlád. Teď se pokus o takovou "barevnou revoluci - majdan" odehrává v USA. Za tamními protesty je americká státní elita ( neokoni ) a jejich nepřítelem je prezident Trump, i když na začátku byla vražda černocha. Aktéři nepokojů se neštítí opravdu ničeho - objevila se videa, jak protestující a rabující sebranka doslova ukope k smrti majitele, kteří bránili svůj obchod, několik policistů bylo zastřeleno, házení kamenů na policisty je celkem běžné. Je třeba také říct, že i mezi policisty jsou tací, kteří záměrně svou činností přiživují nepokoje.

Na pořad dne přišla i "osvědčená" karta: za všechno může Rusko. S obviněním, že za protesty v USA stojí Rusko, přišla politička Susan Riceová, která sloužila v Clintonově a Obamově administrativě. Trump a jeho kádry na vzniklou situaci reagují jinak než si organizátoři nepokojů nejspíš představovali ( odpovědnost za zklidnění situace je přenesena na jednotlivé guvernéry a pokud si s tím guvernéři neporadí, tak bude následovat trest ).

Lidé sdílejí fotky a videa z akcí a všímají si, že nepokoje nejsou spontánní, ale organizované. Na některých místech protestů se třeba objevily palety s vyskládanými cihlami, na akcích se pohybují aktivisté s červenými praporky, což jsme mohli vidět i na demonstracích už v minulosti v jiných částech světa ( při nepokojích v Oděse, kde bylo v r. 2014 upáleno 48 lidí, byli zaznamenáni muži pohybující se v červených bundách, kteří řídili akci ). Metody se nemění.

Technologie barevných revolucí byly vypracovány už před několika lety Gene Sharpem, americkým filozofem a politologem. Ten v roce 1983 založil neziskovou organizaci Institut Alberta Einsteina (Einstein kdysi napsal předmluvu k jeho první knize) k podpoře nenásilných protestů po celém světě. Napsal několik knih na téma nenásilného odporu. Podle jeho návodu bylo na celém světě realizováno několik desítek revolucí, od latinské Ameriky po Afriku, Evropu, Blízký východ, republiky bývalého SSSR a jihovýchodní Asii.

Jak se vytváří a řídí příslušné informační pole barevných revolucí bylo názorně předvedeno v ruském seriálu Spící:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=X0t7n7p_syw&feature=emb_logo
V Rusku prezident Putin ohlásil termín konání odložené vojenské přehlídky, věnovаné vítězství vе Velké vlastenecké válce, a to 24. června. Je to velmi symbolické datum - 24. června 1945 se uskutečnila vítězná vojenská přehlídka, v jejímž závěru byly před Leninovo mauzoleum, na jehož tribuně stál Stalin, vrženy bojové zástavy poražených nacistických vojsk, včetně vlasovských symbolů.
https://www.youtube.com/watch?v=X0VG_PzuLts

Rozhodnutí Putina o konání vojenské přehlídky v této složité době, je znakem, že plánovaný puč v Rusku je zažehnán a podpindosníci budou odstaveni. Akce v USA, v Rusku, ale i v ČR ( odstranění sochy Koněva, deska vlasovcům,... ) a jinde jsou koordinovány a provázány. K začátku aktivní fáze puče v Rusku dal signál 26. dubna 2020 Dmitrij Kiseljov, známý jako moderátor pořadu Vesti nedelji, prohlášením, že je nutné postavit památník nacistickému zločinci Krasnovovi. K dosažení cílů se 5.koloně hodila i "pandemie" koronaviru. Provedení přehlídky bude vzkazem, že armáda nestojí na straně zrádců, a že jejich naděje na převrat jsou plané. Přehlídka je i možností pro setkání se světovými státníky.

Prezident Zeman se k účasti na přehlídce v novém termínu zatím nevyjádřil. O Zemanovi se v poslední době vynořují názory, zejména ze strany "demokratického" bloku nebo i v diskuzích na sociálních sítích, že toho už moc nedělá. K tomu mohu jen napsat, že NEJLEPŠÍ ŘÍZENÍ JE TAKOVÉ, KTERÉ NENÍ VIDĚT. Výsledkem takového řízení je např. zvolení nových členů Rady ČT, což přivedlo opozici k šílenství. Kalousek obvinil dokonce kvůli této volbě ČSSD ze zrady. Koho jako měla ČSSD zradit, neřekl.

V příštím roce se budou konat parlamentní volby - na scénu vstupují nové politické strany, ale zatím je předčasné se vyjadřovat koho vlastně volit. Přesto si neodpustím poznámku k hnutí Trikolora, protože se mi nelíbí, jak se profiluje. Nebudu vypisovat, co všechno mi vadí, zmíním jen nedávný výrok profesora Budila, činného v tomto hnutí, který svými slovy staví ČR do role psíka, který čeká, až mu páníček hodí ohlodanou kost, a prosebně říká: páníčku, my se budeme moc, moc snažit, budeme dělat všechno pro to, aby jsi nám mohl vládnout v novém Rakousko-Uhersku.

Budil: „Myslím, že Rakousko se k Visegrádské čtyřce připojí tehdy, až pro něho budeme zajímavějším partnerem než Německo, a v tomto ohledu musíme na sobě ještě hodně pracovat. Není to ale nemožné.“

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-Ivo-Budil-Mohli-jsme-byt-Rakousko-jsme-periferie-Zapadu-Tihle-za-to-muzou-Ale-uz-maji-problemy-Velka-sance-pripravte-se-625764
 

Vydáno: 5.6.2020  v  18.40   Autor: Janka Šťastná , nwoo.org

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář