Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shut up - Drž hubu - Západe

12. 6. 2020

Shut up - Drž hubu - Západe

10. 6. 2020 josh-xy  

Jiří Vyvadil 10.6.2020

 

Současné masivní demonstrace pod heslem Black lives matter, které doslova válcují Ameriku a často vedou bílé policisty a někdy i náhodné bílé civilisty ke klekání na ulici a veřejnému sebemrskačství nás v Česku vedou k úžasu, ba rozhořčení. A když zaznamenáváme, že tyto procesy se prakticky urychleně přesouvají do Velké Británie, Nizozemí, Belgie, Francie, začínáme se i bouřit.

 

No pojďme si to rozebrat.

 

A správně, To že americká společnost od svého moderního vzniku počínaje vybíjením Indiánů, po organizované otrokářství, násilí, utrpení a ponižování, je téměř světovým příkladem nehumanity a nesvobody je fakt, který je vrcholem absurdity k tomu, že je tato země v rámci svého historického PR pokládána za zemi svobody a demokracie a přisvojuje si právo rozhodovat o osudech jiných zemí a národů, často s využitím vojenského brutálního řešení.

 

Ta věc je samozřejmě nyní i součástí předvolební kampaně demokratů proti Donaldovi Trumpovi a unizono jsou jí plná média. A pokud se například deník New York Times odvážil podotknout, že ani rabování a násilí černošských aktivistů není v pořádku, nastala ihned vzpoura 8 tisíc redaktorů a pachatelé tohoto nepřípustného a nevhodného názoru museli vypadnout.

 

Je to mimo jiné boj proti Trumpovi a že onen zasahující policista udělal hmat, který byl užíván jak v USA, tak i ve Francii (a prý ho znají i naši specialisté z URNY), jinými slovy nebyl nelegálním a že něžný obr, který následně zemřel asi tak něžný nebyl, když seděl pět let za loupežné přepadení, je jaksi nepodstatné

 

Ale jinak ten postoj, že my se fakt nemusíme a ani omlouvat, za to co páchal americký systém policejní o ostatní na černoších, je jasný.

 

A chtě nechtě jednu poznámku na tvrdo ve prospěch černochů, ač bych se jejich agresivní skupinky bál potkat v noci, si neodpustím. Bílí osadníci si je neměli přivážet jako otroky. A když už tu špinavost udělali, tak navždy za to musí nést odpovědnost. Je to osud Ameriky a budou s tím muset žít.

 

Ovšem vyplývá z toho ještě jeden fakt, ale k němu se vrátím po další odbočce.

 

Již jsem uvedl, že o minulém víkendu se převalily protirasistické demonstrace přes některá západoevropská města.

 

No ona ta historie Západu byla svého času všude krvavá a bílí kolonisté přinášeli smrt či zotročení miliónům nebílých.

 

A tak v Bristolu demonstranti svrhli sochu Edward Colston, kdysi zastupujícího ředitele Královské Africké společnosti, který nechal na americké plantáže deportovat 84 000 Afričanů, když během námořních cest jich asi 19 000 zemřelo.

A podobně v Antverpách se hrotí spor o odstranění sochy belgického krále Leopolda II, který si z Konga udělal soukromou společnost a vyhubil deset miliónů místních obyvatel. Vtipné, co.

 

A zkuste se zeptat Alžířanů, jak se jim líbilo žít pod Francouzi. A raději se neptejte. Nemuseli byste dopadnout dobře.

 

A to už jsme někde v dnešní historii. Vezměme si válku proti Iráku, Libyi či Afghánistánu.

 

Západ možná přináší trochu jinou civilizaci, ale často a zejména totální zmar.

 

Vždycky dostávám kopřivku z naší pravice, která chce na Západ. Tak osvícenství asi bylo fajn, ale vraždění v rámci kolonizace určitě ne.

 

Je pochopitelné, že se Západ neskutečně provinil. Někdy při kolonizaci, jindy pro prosazení nacistického moru. A je jejich povinností pomyslně stále klekat a omlouvat se.

 

Ale až příště budou u nás plácat něco, že jsme jako nehumánní, že nebereme migranty. No my jsme na rozdíl od Západu ani nezaváděli otrokářství, ani nezaváděli rasismus, tím méně odpovídáme za nacismus.

 

Jen ať muknou. Mějme pro ně jedno výstižné slovo: Shut up (Držte hubu).

 

http://www.badnewsaboutchristianity.com/gaa_slavery.htm

pokec24.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář