Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šest lidí zemřelo při testování vakcín Pfizer a BioNTech

11. 12. 2020

Šest lidí zemřelo při testování vakcín Pfizer a BioNTech

0 Janinna  

Šest lidí zemřelo při testování vakcíny vyvinuté společně americkou společností Pfizer a německou společností BioNTech. To je uvedeno v dokumentu zveřejněném na webových stránkách amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), uvádí TASS .

„Během sledovaného období došlo k šesti úmrtím: dvě úmrtí ve vakcinační skupině, čtyři ve skupině s placebem,“ – je uvedeno v dokumentu, který byl připraven na zasedání FDA naplánované na čtvrtek.

Z účastníků, kteří dostali vakcínu, zemřel jeden dobrovolník s aterosklerózou a obezitou tři dny po první dávce drogy. Další zesnulý v této skupině dostal druhou dávku, ale o 60 dní později utrpěl srdeční zástavu a o tři dny později byla zaznamenána jeho smrt. 

Ve skupině s placebem zemřeli dva účastníci na cévní mozkovou příhodu a infarkt, příčina úmrtí u dalších dvou nebyla stanovena. Polovina všech zesnulých jsou lidé starší 55 let.

Zasedání amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv naplánované na 10. prosince se bude konat za účelem schválení používání vakcín Pfizer a BioNTech. Firmy podaly své žádosti 20. listopadu.

Dříve se uvádělo, že americké úřady očekávají, že začnou masové očkování populace proti koronaviru do konce prosince.

 Pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář