Jdi na obsah Jdi na menu
 


Série omylů čtenářky Karolíny Bystré

17. 10. 2020

Série omylů čtenářky Karolíny Bystré

 

Čtenářka nejprve obšírně cituje rozsáhlé pasáže ze Stanov ČSBS, které jsou pro ni tak říkajíc Božím Slovem, a dává důkladné poučení, pokud jde o problematiku svobody slova. Poté odvolávaje se na údaje uvedené pro změnu na našich stránkách, kde se odvoláváme na tiskový zákon, vyvozuje, že jsme tiskové periodikum a nejsme podle něho registrováni na Ministerstvu kultury, a tudíž jsme „pirátským webem“. Ve svých sofistikovaných úvahách ona ctihodná čtenářka pokračuje dál a obviňuje nás, že používáme značku ČSBS neoprávněně.

Zastavme se tedy na okamžik a vysvětleme té bystré, ale mírně popletené čtenářce pár věcí. Nuže tedy, milá paní, abychom se k něčemu dopracovali, čtěte pozorně vše níže uvedené, což vám umožní procitnout ze snu a podívat se pravdě do očí.

 

Za prvé – nejsme žádnou periodickou tiskovinou, tudíž nám registrace není zapotřebí. Zdá se, že vám tento dost podstatný rozdíl uniká, a je to škoda.

 

Za druhé – ČSBS není žádná značka chráněná autorskými právy, ale název jednoho z mnoha spolků – občanských, navíc všichni signatáři jsou jeho členy, tudíž tvrzení o neoprávněnosti je výkřikem do tmy, a navíc, vážená dámo, dosti hloupým. Platforma sice není ve stanovách nikde specifikována. Z toho ovšem vůbec nevyplývá, že by byla „pirátskou a zavrženíhodnou pirátskou skupinou“. Platforma je zcela legálně vzniklá opoziční skupina, která vznikla z důvodů uvedených v preambuli na našich stránkách, a takto také vystupuje nejen dovnitř vůči členské základně, ale i navenek vůči veřejnosti a také médiím. Důvody vzniku vám jistě nemusíme opakovat, protože vešly ve všeobecnou známost členské základny a už i mezi lidem obecným.

 

Za třetí – ono „oprávněné“ podezření, že se za nás někdo vydává, je urážka, protože každý zájemce může kohokoli kontaktovat a obrátit se v jakékoli záležitosti týkající se informace zveřejněné na webu a vstoupit s námi do procesu komunikace, což se mnohokrát stalo a lze to svědecky doložit, pokud to bude okolnostmi vynuceno.

 

Za čtvrté – naše prohlášení o GDPR se týká výhradně přispěvovatelů a nemůže z pochopitelných důvodů zahrnovat osoby, o kterých se v článcích píše, to by totiž nemohly vycházet noviny a i ostatní média by byla nucena navěky zmlknout, což by asi byl jeden z konců naší civilizace. Lze tedy shrnout, že vaše závěry jsou zcela mylné, založené na zcela pochybných  premisách a závěry z nich vyplývající zcela irelevantní, připomínající zbožné přání. Bude lepší, když nám napíšete, aby bylo možné zahájit zcela seriózní diskurz, než se takto ztrapňovat bohapustým plácáním do prostoru.

Buďte zdráva.

 

Milan Vichta, signatář Otevřeného dopisu členům ÚV ČSBS

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář