Jdi na obsah Jdi na menu
 


Senát coby ústav pravicově liberálních šílenců…

31. 7. 2020

Senát coby ústav pravicově liberálních šílenců…

Vyvadil Jiří

29.7.2020 21:57

 

Ano oproti minulosti, se rozhodlo v podstatě se na volby do Senátu vykašlat. Naprosto na rovinu Andrej Babiš konstatoval, že Senát je pro ANO ztrátová investice a je daleko důležitější soustředit se na vítězství v krajských volbách, kde je favoritem a samozřejmě příští rok ve volbách do Poslanecké Sněmovny, které jsou z hlediska života republiky klíčové.

 

I proto ANO neobsadilo téměř třetinu mandátů, které budou nově voleni. To rozhodnutí je rozumné z vícero důvodů. Za nejzásadnější pro volby do Senátu platí, že zajímá především ty voliče, kteří to chtějí natřít vládě. A vzhledem k tomu, že ANO nepřetržitě už téměř dva roky má mezi 29 % až 34% podpory pro volby do Sněmovny a trvale se neobjevuje nikdo, kdo by jej mohl ohrozit, má naději na vítězství především kandidát – exot, silně pravicově liberálně orientovaný a nenávidějící Babiše či Zemana respektive nejlépe oba dva.

 

Konec konců stávající složení téměř ideální pro legendárního Chocholouška o tom svědčí. Tužby po návštěvě Tchaj-wanu ze strany předsedů Senátu za ODS, tedy země, kterou v Evropě uznává jenom Vatikán a jinak dalších 14 zemí typu Belize, Guatemaly, Haiti, Hondurasu atd.

 

Protičínské výlevy senátora Fischera, žaloba na EK komisi senátorem Vágenknechtem, že jednal o plánu obnovy a sedmiletém rozpočtu s Andrejem Babišem coby předsedou české vlády, obratem odmítnutá, ústavní žaloba proti prezidentu Zemanovi z pera zřejmě nepříčetného senátora Lásky atd., atd. a tak by bylo možné pokračovat…

 

Do Sněmovny se ovšem připravují a v Praze určitě projdou jak fanatická stávající poslankyně Němcová, stejně jako hysterický ředitel Knihovny Václava Havla Žantovský. V převážně pravicově liberální šílené Praze nemohou neprojít.

 

Drtivá většina našich občanů se staví za rozpuštění Senátu a je nepochybné, že jeho úloha právě s ohledem na jeho liberálně extremistické složení vyvolává odpor měsíc za měsícem. Senátní volby na podzim v zásadě nepochybně tento obraz zkázy prohloubí.

 

A možná je to tak správně.

 

Když jsem na počátku existence Senátu sám byl senátorem, neexistovalo ještě krajské uspořádání a do značné míry jsem v rámci širšího volebního obvodu Sokolovska zasahujícího zčásti do Karlovarska a zčásti do Chebska plnil funkce politického koordinátora a mediátora uprostřed dnešního karlovarského kraje a vyřešil jsem to vytvořením Hospodářské a sociální rady Sokolovska zahrnující klíčové podniky, představitele institucí i názorových platforem.

 

Dařilo se.

 

Dnes ovšem nepochybně tuto funkci převzalo hejtmanství a senátor se tak stává jakýmsi pomyslným i reálným kůlem v plotě. Čím méně má pak Senát reálných pravomocí, tím více si to nahrazuje vyšilováním a destrukcí proti vládě.

 

Andrej Babiš dělá dobře, že se ANO až tak moc nechce ve věci Senátu angažovat. Byla by to ztráta času, peněz i stranické prestiže…

vaševěc.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář