Jdi na obsah Jdi na menu
 


Scénář noční můry Západu nazvaný „Rudá miliarda“ se stává realitou

1. 1. 2022

Scénář noční můry Západu nazvaný „Rudá miliarda“ se stává realitou

31. 12. 2021 Janinna  

Tempo rozvoje vztahů mezi Ruskem a Čínou „vytvořilo zázrak“

Rusko a Čína jsou jedinými garanty mezinárodního práva a mezinárodního řádu založeného na mezinárodním právu.

https://bit.ly/3Jrf3xE

MOSKVA, 30. prosince 2021, institut RUSSTRAT. 

Čínský velvyslanec v Moskvě Zhang Hanhui touto komplementární formou popsal vztahy mezi Ruskou federací a ČLR. Řekl, že mezi více než 170 zeměmi, s nimiž Čína navázala diplomatické styky, pouze s Moskvou vstupují do „nové éry“, což plně ukazuje jejich jedinečnost a zvláštní význam:

„[To] ukazuje, že vztahy mezi Čínou a Ruskem jsou nejlepším obdobím v historii a jsou na nebývale vysoké úrovni a tempo jejich rozvoje vytvořilo zázrak „v historii vztahů mezi velkými zeměmi“.

Vyzrálé, konstruktivní a stabilní čínsko-ruské vztahy vytvářejí nový model udržitelného a stabilního rozvoje vztahů mezi sousedními mocnostmi, poskytují oběma zemím schopnost pohybovat se stabilně správnou cestou bez zásahů vnějších faktorů a představují úspěšný model a zkušenosti s rozvojem mezinárodních vztahů,“ řekl Zhang Hanhui.

Rusko a Čína jsou jedinými garanty mezinárodního práva a mezinárodního řádu založeného na mezinárodním právu s OSN v čele. 

Scénář noční můry Západu během studené války nazvaný „Rudá miliarda“ (obyvatelstvo Sovětského svazu a Číny, plus atomové zbraně) se tak stává realitou, ale v nové podobě.

Elena Panina,  ředitelka institutu RUSSTRAT

PEKING, 30. prosince. / TASS /. 

Čína a Ruská federace jsou společně schopny zajistit globální pořádek a odolat tlaku jednotlivých zemí usilujících o hegemonii a nadvládu ve světě. Oznámil to ve čtvrtek čínský ministr zahraničí Wang Yi.

„Pevně ​​věřím, že pokud se naše velmoci, Čína a Rusko, postaví bok po boku a posílí spolupráci, mezinárodní řád bude neotřesitelný a globální principy nevyvratitelné. Hegemonismus nás nebude schopen porazit,“ řekl čínský ministr zahraničí.

pokec24.cz