Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šance začít znovu a lépe

29. 1. 2021

 

Šance  začít znovu a lépe

 

Prožíváme jedno z nejhorších období v novodobých dějinách naší vlasti. Pandemie sevřela naši zemi i celý svět do kleští, omezila náš život i naši svobodu a výrazně zhoršila životní podmínky mnoha obyvatel. Toto bezprecedentní období nám ovšem také dalo možnost začít přemýšlet o novém a lepším směřování.

Zaleží teď pouze na nás, jakou cestu si zvolíme a zda to skutečně bude cesta, která přinese jistotu, bezpečí a prosperitu pro všechny bez rozdílu věku i sociálního postavení.

Krize spojená s pandemií koronaviru nejhůře zasáhla ty, jež i dříve přežívali od výplaty k výplatě a díky proti pandemickým opatřením jim prostředky nestačily ani na zcela základní životní potřeby pro ně i jejich děti.

Mnozí občané, včetně drobných podnikatelů, tak byli nuceni se silně zadlužit. Nejistota a strach z budoucnosti se podepsaly na nás všech. Přes počáteční vzájemnou solidaritu, která byla vzorem pro celý svět, se ovšem začaly objevovat i projevy sobectví a bezohlednosti.

Pro mnohé společnosti byla ovšem pandemie zdrojem rekordních zisků.

 

Proto rozhodně odmítáme, aby za současnou krizi platili všichni lidé i firmy, bez ohledu na jejich skutečnou situaci. Je nutné co nejdříve nastartovat ekonomiku, pomoci lidem, rodinám i podnikatelům. K tomu jsou nezbytné státní investice, na které je potřeba získat prostředky.

 

Za těchto podmínek je proto více než dříve nutné, aby na to přispěla i ta podnikatelská, zejména nadnárodní, uskupení, která dosud jen kořistila z naší země i práce jejích občanů – a mnohá z nich i v době krize. Proto považujeme za zásadní prosadit zvýšení daní těm nejbohatším a zastavit odliv peněz do daňových rájů.

 

Chceme-li důsledky pandemie skutečně překonat, je nutné hledat to, co nás spojuje, místo toho, co nás rozděluje. A to nejen v rámci naší země, ale i jinde.

Pro naše výrobky potřebujeme nová odbytiště, pro naši práci potřebujeme mír a stabilitu, a pro předcházení budoucím možným problémům potřebujeme skutečnou spolupráci. Odmítáme se nadále podílet na válečných misích, odmítáme všechny zbytečné provokace vůči jiným zemím. 

Z volebního programu KSČM pro volby do PS PČR v roce 2021, 1

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář