Jdi na obsah Jdi na menu
 


Samozvané republiky Donbass mohou získat suverenitu za tři týdny

31. 1. 2022

Samozvané republiky Donbass mohou získat suverenitu za tři týdny

https://avia.pro/…lya

 

Státní duma Ruské federace rozhodne o posouzení statutu samozvaných republik Donbass 14. února. To umožní zaslat příslušné rozhodnutí ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi k posouzení a umožní učinit konečné rozhodnutí o uznání či neuznání statusu DLR a LPR během příštího týdne. Údaje na toto téma oznámil informovaný zdroj RIA Novosti.

 

V současnosti je situace na Donbasu extrémně nestabilní. Důvodem je přesun zahraničních zbraní, západních žoldáků a dalších jednotek ozbrojených sil Ukrajiny do regionu. Uznání suverenity nad Donbasem umožní Rusku legálně poskytovat vojenskou pomoc DNR a LNR.

 

Pokud jde o samotnou otázku uznání suverenity republik Donbasu, jsou zde určité potíže, neboť Rusko má zájem na zajištění bezpečnosti svých občanů, ale zároveň nechce komplikovat vztahy s řadou zemí, které jsou považovány za ruské partnery.

Ruská strana již dříve varovala Kyjev a západní země, že pokud budou ruští občané na Donbasu v nebezpečí, mohou být do regionu přesunuta ruská vojska na základě platné ústavy.

 

 Přišlo e-poštou