Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruští intelektuálové vyzývají ke kapitulaci - Rusko musí vstoupit do NATO …

15. 1. 2022

Ruští intelektuálové vyzývají ke kapitulaci - Rusko musí vstoupit do NATO …

Dmitrij Popov

 

 

"Anexi Krymu, k naší hanbě, skutečně podpořila většina obyvatelstva."

 

Biden ještě nepřivedl vojáky, ale samozvaná ruská inteligence už přísahá věrnost pánu a vyzývá ke kapitulaci. Členové „Kongresu intelektuálů“ (neformální sdružení těch nejméně inteligentních a nejchytřejších z bystrozrakých, jako je Gozman*)) vydali prohlášení:

 

Rusko by mělo vstoupit do NATO.

 

Počkejte, řekl si bystrý čtenář, nenavrhoval právě tohle Putin Clintonové? Ano, až na to, že to bylo v roce 2000. Čína ještě nebyla slyšet, Západ čekal, až se Rusko rozpadne po Sovětském svazu, a s Ruskem se nedalo počítat, svět byl zcela unipolární a globální zlo - islámský terorismus - bylo běžné. A soudě podle kontextu šlo spíše o lehký trolling než o vážně míněný Putinův návrh.

 

Uplynulo více než 20 let. Čína se stala novým centrem moci, Rusko se nezhroutilo, v syrském tažení fakticky samo rozdrtilo světové zlo a dalo o sobě vědět. Svět již není unipolární. Jak by se to líbilo západnímu gentlemanovi? A co se nelíbí pánovi, nemělo by se líbit ani věrným vazalům. V tomto případě - "naše inteligence". V uvozovkách - protože za prvé není naše a za druhé inteligentní lidé nelžou a mají úctu sami k sobě. Tady je nechutné číst tento výrok a navíc ho citovat, nicméně musím.

 

V první části, v úvodu, nám "inteligence" vysvětluje, proč je "budoucnost Ruska ohrožena". Ukazuje se totiž, že Rusko dusí svobodu všude, kam dosáhnou jeho vojska - nyní i v Kazachstánu. A tak to jde dál a dál.

 

"Naši představitelé mluví ke světu jazykem chuligánů na dvorku. Jsme na pokraji velké války - po celá ta léta jsme vedli malé války“.

 

Nelžou - přesně to dělají jejich patroni. Nebo se mýlím a je to Putin, kdo nazval Bidena vrahem, a je to Rusko, a ne USA, kdo za posledních 20 let napadl 22 zemí a stále bojuje ve 12 zemích světa (pokud lze věřit francouzské publikaci Atlantico)?

 

Stručně řečeno, jelikož se Rusko postavilo proti celému civilizovanému světu a jeho přáteli jsou pouze "vazalské a závislé archaické diktatury, má perspektivu přeměnit naši zemi v provincii Číny".

 

To je důležitý bod - "intelektuálové" dávají svým zámořským pánům najevo, že ani oni nemají rádi Čínu. To si pište - v Číně jsou zlí komunisté, kteří nemají rádi "inteligenci", ale milují ty, kteří jsou schopni pracovat.

 

Ptejte se tedy "inteligentů", proč by Čína měla z Ruska udělat provincii a ze Západu spíše partnera než provincii. Nebo se raději zeptejte lidí z "Mladé Evropy". Můžete si poslechnout spoustu zajímavých věcí. Zejména od obyvatel Jugoslávie. Copak už taková země neexistuje?

 

Ale teď přichází ta "prosebná" část. S poklonami a ujištěními o věrnosti:

 

"Pánové! V těchto dnech přijímáte rozhodnutí, která určí osud světa na mnoho let dopředu. Jste oprávněně znepokojeni hrozbami, které vycházejí z jednání dnešních vůdců naší země, a hledáte způsoby, jak jim čelit..."

 

Za Krym se velmi, velmi stydí:

 

"Anexi Krymu k naší hanbě skutečně podporovala většina obyvatelstva. Nyní je však situace jiná: "podpora agresivních kroků naší vlády se zmenšuje“. Lidé jsou, jednoduše řečeno, hloupí, ale my jsme dobří, na evropský způsob. Stručně řečeno: "v budoucnu by Rusko nemělo být nepřítelem NATO, ale jeho plnohodnotným členem, což by změnilo poměr sil na planetě ve prospěch těch hodnot, které jsou zakotveny v základních dokumentech OSN a Rady Evropy."

 

Víte, jak to všechno smrdí? Dokonce ani zradu. Spálené maso. Zaživa upálené Rusy v Domě odborů v Oděse. Ani jeden kongres inteligence se v této souvislosti nezmínil o hodnotách základních dokumentů OSN a Rady Evropy. Neukápla ani jedna slza. To je třeba mít při jednání s "ruskou inteligencí" vždy na paměti.

 

*) Leonid Gozman (1950) – ostře opoziční politik, po řadu let „věrný Pátek“ v Rusku nechvalně známého Anatolije Čubajse, předseda slábnoucího „Svazu pravicových sil“, konfliktní a nepříliš veřejně oblíbený politik, který nicméně dostává poměrně často prostor v opozičních TV „Dožď“ a rádiu „Echo Moskvy“.

 

https://aurora.network/articles/136-chelovek-i-obshhestvo/98104-rossiyskaja-intelligentsija-prizyvaet-sdavat-sja-rossija-dolzhna-vstupit-v-nato

Překlad:        st.hroch        20220114

 

Přišlo e-poštou

PP