Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruský lékař: Pandemie koronaviru je zkouškou „biologické války“!

4. 8. 2020

Ruský lékař: Pandemie koronaviru je zkouškou „biologické války“!

 

Situace vyvolaná pandemií COVID-19 vyvolává pocit repetice biologické války, uvedl Leonid Rošal, dětský chirurg, prezident Výzkumného ústavu urgentní dětské chirurgie a traumatologie, v rozhovoru s Forbesem.

4. srpna 2020 - 04:20

 

Vysvětlil, že ne všechny země jsou připraveny bojovat s touto infekcí. V případě Ruska byli všichni, včetně prezidenta, zapojeni do boje proti šíření koronaviru, uvedl lékař. „Virus však nezná hranice“ a rozsah epidemie nelze předvídat. Problémem je také zejména lidské chování. Doktor řekl, že došlo k dvěma případům dovozu koronaviru do Ruska kvůli lékařům, kteří neodolali cestě do zahraničí.

 

„Když analyzuji současnou situaci, chápu, že se jedná o repetici biologické války. Neříkám, že tento virus byl vytvořen člověkem: neexistují dostatečné důvody pro taková tvrzení a kromě toho nejsem virolog. Ale je to test zdravotnického systému včetně biologické obrany země,“ řekl Rošal.

 

USA vytvořily ve světě více než 200 vojenských biolaboratoří!

 

Zdůraznil, že v SSSR byl systém biologické bezpečnosti vybudován na nejvyšší úrovni. Čínský systém byl postaven podle stejného modelu, uvedl.

 

„A tento systém jsme částečně ztratili. Nyní se testuje," dodal Rošal.

 

Celkem bylo během pandemie v Rusku zjištěno asi 850 tisíc případů COVID-19, zemřelo 14 128 lidí, více než 650 tisíc se uzdravilo. Třetina z registrovaných případů - 242 tisíc - je v Moskvě.

 

(kou, prvnizpravy.cz, forbes.ru, foto: arch.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář