Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusko začalo exportovat lék proti koronaviru

4. 7. 2020

Rusko začalo exportovat lék proti koronaviru

Igor Fjodorov

2. 7. 2020    riafan

 

Ruský fond přímých investic (RFPI) a skupina společností ChimRar začaly exportovat domácí preparát proti koronaviru. Bylo to oznámeno na internetové stránce fondu. Jedná se o lék s názvem Avifavir. Dodává se už do Běloruska, a také do 35 regionů RF. Podle vyjádření hlavy RFPI Kirila Dmitrijeva se zanedlouho začne preparát dodávat do Kazachstánu.

 

Dmitrijev rovněž připomněl, že USA se rozhodly nakoupit skoro 100% vyrobeného Remdesiviru (společnosti Gilead Sciences) a omezit tak přístup k léku jiným států. Vzhledem k tomuto faktoru a také deficitu efektivních preparátů na světovém trhu bylo rozhodnuto zahájit zahraniční dodávky Avifaviru.

 

Vedoucí RFPI zdůraznil, že ruský preparát je několikrát levnější, vyrábí se v tabletách, což zjednodušuje jeho podávání a umožňuje to uskutečňovat terapii v rané fázi nákazy koronavirem.

 

Klinické zkoušky Avifaviru proběhly na konci května a prokázaly svou účinnost v boji s COVID-19. Hlavní působící látkou v tabletě je Favipiravir, upřesňuje televizní kanál 360.

 

Dříve list Cařihrad informoval o tom, že na začátku června Ministerstvo zdravotnictví RF vydalo registrační certifikát ještě na jeden preparát pro léčení COVIDu-19 - na Levilimab. Potřebují jej pacienti s těžkým průběhem onemocnění, kdy se rozvíjí tak zvaná cytokinová bouře.

 

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář