Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusko hlasovalo o dodatcích k Ústavě Ruské federace

2. 7. 2020
Rusko hlasovalo o dodatcích k Ústavě Ruské federace
Několik důležitých a zajímavých výňatků:
- Nová ústava výslovně definuje manželství jako svazek muže a ženy. Zmiňuje Rusy jako státního národa a ruštinu jako státní jazyk v celé Ruské federaci
- Dalším důležitým článkem je ustanovení, že rozhodnutí mezinárodních soudů a organizací nebudou v Rusku prováděna, pokud budou v rozporu s ústavou RF.
- RF zajišťuje ochranu své suverenity a územní celistvosti (integrity). Akce a výzvy k deprivaci (stejně jako) území RF jsou zakázány.
- RF je nástupcem státu SSSR na svém území a právním pokračováním SSSR.
- RF je pokračováním své tisíciletí historie a udržuje vzpomínku na své předky a víru v Boha... uctívá památku obránců vlasti (Otce) a zajišťuje ochranu historické pravdy. Snižování hrdinství při obraně vlasti není povoleno.
- Děti jsou prioritou ruské státní politiky a stát vytváří podmínky pro všestranný duchovní, morální, intelektuální a fyzický rozvoj dětí a jejich výchovu k vlastenectví, občanské zodpovědnosti a respektu k seniorům.
- Úředním jazykem po celé RF je ruský jazyk jako jazyk státního národa, který je součástí nadnárodní unie rovných národů RF. (Individuální národní) republika (RF se skládá z 85 regionů-subjektů, včetně 22 republik, 9 okresů, 46 oblastí, tří měst federálního významu atd.) mají právo na založení svých úředních jazyků , které se používají společně s národním jazykem RF.
- RF poskytuje podporu krajanům žijícím v zahraničí při výkonu jejich práv a ochraně jejich zájmů a také udržení společné ruské identity
- Rusko po letech úpadku obnovuje svou nezávislost a suverenitu. Zášť vůči Rusku Západem se však protahuje staletí i pocit nadřazenosti a povýšeně vůči Slovanům.
Z článku '' V roce 1993 jsme hlasovali pro americkou ústavu a nyní pro naši ruskou."
Připravil J. Skalský
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář