Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruské problémy s migrací…

10. 11. 2021

Ruské problémy s migrací…

Závěrečná část odpovědí Valerije Vladimiroviče Pjakina v pořadu „Otázky a odpovědi“ z 8. listopadu...

 

Stále častější zprávy o napadení obyčejných lidí etnickými bandity – konkrétně nedávná rvačka v Nové Moskvě, kvůli níž se do sebe pustili novinářka Margarita Simonjan s čečenským prezidentem Ramzarem Kadyrovem… - co s tím vším dělat?

 

Tady není co komentovat, vše je zřejmé na první pohled. Tady musejí úřady navázat dialog se všemi diasporami. Copak to je první případ, kdy  migranti chodí a vedou si asociálně? Proč se tak chovají? – protože přesně vědí, že se jim za to nic nestane. Pokud napadli a zbili ruského chlapce, tak pravděpodobnost toho, že toho chlapce zavřou za rozdmýchávání ruského nacionalizmu, nebo že budou potrestání útočníci, je 9:1.

 

A najednou se tady něco začíná měnit… Podívejme se, kdo jsou ti, kteří si tak naprosto asociálně vedou a napadají lidi… - to, že vědí, že se jim nic nestane - beztrestnost plodí zvůli.    

 

Se zhroucením SSSR se zhroutila i protidavově-elitární (omlouvám se, ale s tímto termínem si nevím úplně rady – překl.) struktura společnost a národy se vrátily do zhruba téhož stavu, v jakém ony vzájemné vztahy určuje jejich kultura. Národní Střední Asie, Kavkazu jsou v podstatě v davově-elitárním stavu doby poslední etapy rozkladu buď rodově-kmenové společnosti, nebo společnosti ranně-feudální – tedy zrodu nějaké státnosti. V souladu s tím, když nastoupil kapitalizmus, tak se nejstrašnějším kapitalistou těchto národů stal jejich vlastní kapitalistický bratr. Ten dělá jednoduchou věc: - bere pracovní síly, zoufalé bezvýchodností svého postavení, přiváží je do Ruska a nutí je pracovat za mizernou mzdu, v nevyhovujících pracovních i sociálních podmínkách. Kompaktně je ubytuje, zajistí jim práci – to vše na základě korupce. Protože potřebuje tu skupinu nějak řídit, objevují se u něj bojovníci. Záměrně uvádím zjednodušené schéma. Tito bojovníci, ze stejného sociálního prostředí, nutí ony dělníky, kteří neznají lidské podmínky života, k pracovnímu výkonu. V lidech se hromadí nesouhlas s tím, že přestože poctivě pracují, jsou tak krutě represováni. Jejich otrokář jim ale jasně vysvětlí, že jsou blbí a nechápou, že je on chrání před špatnými Rusy, kteří, pokud je neochrání, budou je ti ruští parchanti likvidovat.

 

Tady je ale zajímavá situace kolem tzv. ruských pochodů, tzv. ruských nacionalistů. Otrokář, když vidí, že se jeho podřízení snaží vymanit, přichází k fašizujícím oddílům nacionalistů a platí jim, aby dali za „vyučenou“ rebelům, kteří nevěří, že jsou Rusové tak špatní. Sedí tam, např. nějaký človíček u hromady melounů na tržišti, kterému jednou denně mu přinášejí jídlo a jednou denně ho pouští na toaletu, takže neví, jak vypadá normální život – a právě k němu přicházejí oni najatí ruští nabušenci a začnou ho bít a urážet jako gastarbajtra… Anebo přijedou a rozmlátí celé tržiště… Tím se rodí a stupňuje v myslích gastarbajtrů nenávist vůči Rusům, která se vylévá v agresi proti všemu ruskému.

 

To je cílená výchova rusofobie v různých národech, již podporují právě ti ruští náckové. Otrokářovi bojovníci se nimi nepouští do nějakých rvaček. Oni po tréningu v posilovně, či tělocvičně, ve svém volnu jdou a vybíjí si vztek na obyčejných ruských občanech, protože vědí, že je jejich patron přikryje. A ten je přikrývá cestou korupce úředníků a policistů – vždycky tomu bylo tak. Hlavní masou diaspor jsou gastarbajtři na úrovni otroků, ať už pracují na stavbách, nebo na tržištích, existuje Pán diaspory a bojovníci, udržující v diaspoře zavedené pořádky. A jakmile se začíná diaspora vymaňovat z poslušnosti, nastoupí zaplacení ruští nacionalisté – takže vše funguje v souladu se záměrem rozdmýchat v zemi mezinacionální nepřátelství…

A všichni jsou placeni z jedné šrajtofle a přikrýváni jedněmi a týmiž úředníky – ze zdrojů těch, kteří potřebují nacionální nepřátelství.

 

Nicméně, těmi, které ruské úřady nyní začaly podrobovat represím, jsou právě bandy, cíleně zavážené do Ruska v rámci přípravy státního převratu – zase v v rámci uspokojení touhy zámořského Pána po ruských zdrojích. A tvrdé represálie vůči těmto silám jsou v naprostém pořádku, a svědčí o tom, že Rusko vstává, naznačují oněm silám, že končí legrace.

 

Pokud jde o konflikt Simonjan s Kadyrovem, souhlasím s Kadyrovem. Není doba na další rozdmýchávání vášní. Je třeba chápat, že tím, kdo štve národy proti sobě navzájem, jsou „elity“, které mají ve službě nacionální oddíly, jakými jsou zmínění bojovníci i tzv. ruští nacionalisté.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yjvZDThM7fM       44´ až 54´:40´´

Překlad:        st.hroch        20211110