Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozděl a panuj, Prof. PhDr. Stanislava Kučerová, CSc.

17. 3. 2021

Rozděl a panuj

Prof. PhDr. Stanislava Kučerová, CSc.

Nepřátelé Slovanů od pradávna podporovali každou názorovou a postojovou nejednotu Slovanů a využívali jí. Není tomu jinak ani v současné době. I dnes se vůdcové velmocí  řídí starým římským imperialistickým principem:" Divide et impera".

Studená válka skončila  počátkem 90. let minulého století slavnostním  sjednocením rozděleného Německa, a zároveň všeobsáhlým  rozbitím všech perspektivních  slovanských států. Rozděleno bylo  hrdé Česko-Slovensko  na oslabené Česko a malé Slovensko.  Početní  Rusové se separativně  rozštěpili  na Velkorusy, Bělorusy  a  Malorusy (Ukrajince). A u nich nepřestává zahraniční  podpora  rozbíječských "majdanů"  a vzájemných vojenských konfliktů.  Všechno to ovšem  pod závaly lživých zahraničních  hesel o demokracii a lidských právech a o  právech (některých) národů.  Stejně propagandisticky zaštítěné  bylo nelítostné   válečné  zničení Jugoslávie, rozbití společného státu Srbů, Chorvatů, Slovinců a Makedonců. Dnes je tam hrstka závislých vazalských  balkánských zemiček. Takový je  výsledek  nelidského bombardování, mezinárodního  pronásledování  nepoddajných  vůdců a ovšem  - neprodyšné propagandy  ze strany útočících velmocí. Válčí se  pod prapory manipulativních,  podvržených  hesel, jimiž se bohužel  i někteří Slované dají oklamat a svést.

I dnes, po uplynulých staletích, se právem můžeme ptát:  Kde zůstalo  varování knížete Svatopluka z Velké Moravy?  Proč příslušníci  slovanských národností nedrží při sobě a proč dovolí, aby  byli  velmocenskými zájmy,  podvodem a násilím od sebe odtrženi? Vrátí se někdy "Svatoplukovy pruty" zase k sobě?

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář