Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozbití Československa v r 1992 bylo hrubou chybou

7. 6. 2020
Rozbití Československa v r 1992 bylo hrubou chybou, která nás, Čechy i Slováky, poškozuje dodnes.
 
Československo bylo pro Němce nežádoucí, pro Maďary taktéž. Němci potřebovali jen Čechy a Moravu, Maďaři pak pouze Slovensko. V jejich zájmu bylo rozbití Československa.
 
Ať již mají níže uvedené mapy důvěryhodnost nižší, přece o něčem vypovídají. První mapa vůbec neuvádí Slovensko. Druhá mapa zahrnuje do Uherska celé Slovensko, které jako samostatný stát zmizelo z mapy.
 
Čechy, Morava a Slezsko podle první mapy také přestaly existovat. Staly se součástí Německa. A tak snad Čekoslovensko bylo rozparcelováno proto, aby se stalo svými částmi součástí Německa a Uherska.
 
Ve hře je však ještě jedno řešení. Bavorsko a země bývalého Rakouska-Uherska společně vytvoří silné srdce Evropy. Ale i v tomto případě, pokud by byl realizovatelný, bychom asi ztratili svou vlastní státnost, Slováci taktéž. Naše i jejich sídelní území by se stalo pouze jednou ze zemí nového státního útvaru.
 
Jediné správné řešení vzniklé nežádoucí situace je dosáhnout opět určité státoprávní spojení národu českého a národu slovenského - tedy opětovný návrat k Československu nebo k Čeko - Slovensku. O formě státoprávního spojení bychom měli začít se Slováky diskutovat.
 
Měli bychom projevit zájem i o Podkarpatskou Rus. Dodnes jsou v ní lidé, kteří vděčně vzpomínají na Československou republiku.
ČNL
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář