Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ramaswamy přiznává - Spojené státy sabotovaly Nord Stream

3. 9. 2023

Ramaswamy přiznává - Spojené státy sabotovaly Nord Stream

3.9.2023 15:46

Washington udělal špatnou věc, když sabotoval Nord Stream, řekl kandidát na amerického prezidenta Vivek Ramaswamy. Jeho slova cituje televizní stanice Fox News. Republikánský politik v rozhovoru také slíbil, že konflikt na Ukrajině vyřeší nastolením příměří a dohodou s Ruskou federací. Podle jeho názoru je nutné slíbit, že Kyjev se nestane součástí NATO.

Poukázal také na nutnost zabránit dalšímu sbližování mezi Ruskem a Čínou, protože taková aliance představuje hrozbu. Ramaswami uvedl, že chybná politika Spojených států přispěla k posílení spojenectví obou mocností.

"Udělali jsme špatnou věc, když jsme odřízli Rusko od Západu tím, že jsme vyhodili do povětří plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2 a uvalili sankce na Ruskou federaci," řekl Ramaswami.

Úniky plynu byly na Nord Stream zjištěny na konci září 2022. Celkem byla zaznamenána čtyři poškození. Ruský prezident Vladimir Putin incident označil za akt mezinárodního terorismu. Americký novinář Seymour Hersh v únoru 2023 publikoval výsledky vyšetřování, podle kterého nastražil výbušniny loni v létě Washington.

Jan Urbach

vasevec