Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radim Valenčík píše

16. 3. 2021

Radim Valenčík píše

https://radimvalencik.pise.cz  

 

Parlamentní listy 10.3.

Zeman: Mezi pozitivní informace patří ale to, že v úterý Itálie koupila ruský Sputnik a na jejím území má vyrůst továrna na jeho výrobu. Negativní informace je, že teď Slovensko na týden přerušilo očkování kvůli nedostatku vakcín. Pro mne z toho vyplývá závěr, že pokud se těmito vakcínami, ať ruskou nebo čínskou, očkují miliony lidí, pak ti dva, o kterých jsem mluvil, jsou vinni faktem, že i nadále budou zbytečně umírat naši lidé. Přičemž počet zemřelých už vyskočil na dvě stě za den. - Proto oni (ministr Blatný a šéfka SÚKL Irena Storová, pozn. red.), a to chci říci zcela veřejně a nahlas, nesou plnou odpovědnost za tato úmrtí. - Ano, vidím řešení v odvolání obou dvou. - O EMA se říká, že schvalovací proces trvá mezi 200–300 dny, což je pomalá byrokracie, zvláště v situaci, kdy jde o úspěšnou a národně registrovanou vakcínu. Čínskou vakcínou se, jak známo, nechal naočkovat maďarský premiér Orbán a o ruské vakcíně jsem už mluvil. - Mimochodem, spolupráci nám nabízí i Německo a Rusko v takovém trianglu, že by se Německo, Rusko a Česká republika podíleli na produkci Sputniku v jedné ze spolkových zemí Německa. Takže ano, EMA zvyšuje svoji důležitost, ale za cenu zbytečných lidských obětí.

Viz: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zeman-pro-PL-Vyhodit-Blatneho-Muze-za-mrtve-blokuje-Sputnik-Varuji-Babise-656716

 

Novinky 10.3.

"Dvěma největšími překážkami jsou ministr zdravotnictví Blatný a také ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv,” svěřil se Zeman v rozhovoru pro Parlamentní listy. - Zeman dokonce tvrdí, že Blatný a Storová "jsou vinni faktem, že i nadále budou zbytečně umírat naši lidé”. "Nesou plnou odpovědnost za tato úmrtí,” dodal.

Viz: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeman-chce-hlavu-blatneho-petricka-i-sefky-sukl-40353514
Zdroj: https://radimvalencik.pise.cz/8949-aktualizovano-15-3-se-sputnikem-se-roztrhl-pytel.html

Výňatek z článku

radimvalencik.pise.cz

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář