Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rád bych se nechal očkovat vakcínou Sputnik a myslím, že nejsem sám

23. 2. 2021

Rád bych se nechal očkovat vakcínou Sputnik a myslím, že nejsem sám

 Jan Žižka 23.02.2021  

 

Stalo se módou argumentovat potenciálními obětmi covidové epidemie, protože vláda údajně špatně a pomalu distribuuje dostupné vakcíny. Vláda je také obviňována i z toho, že nezajistila plynulý převoz nemocných do Německa.

 

Nedokážu posoudit logistickou otázku distribuce vakcín ani možného využití hospitalizace v Německu, ale jistě nelze naše kraje zásobovat vakcínami, které nejsou. Nevím, proč nejsme se stejnou vehemencí upozorňováni denně nato, že firmy, které měly vakcíny dodat, je nedodaly. Dodávky jsou krácené a je proto těžké držet se původního časového harmonogramu. Další nepochopitelnou skutečností je obdiv k rychlosti, s jako očkují některé státy mimo Evropu. Není to tím, že naprosto bezohledně přeplatily – skoupily vakcíny, které teď chybí Evropě? Je ale pravdou, že to bylo bezohledné vůči nám, ale ne vůči jejich obyvatelům.

 

A jsme u kardinální otázky. Když zásobování vakcínami sehnalo a epidemie nemizí, nebylo by odpovědné zkusit aplikovat jiné, dostupné vakcíny? Je jasné, že při současné protiruské hysterii by to nebylo politicky lehké, ale je vidět, že v Maďarsku či Srbsku je díky uvedené vakcíně situace a proočkovanost mnohem lepší. Mimochodem, všimněme si, že jen jedinkrát byla odvysílána zpráva, že Anglie a Srbsko jsou premianty v počtu očkovaných. Srbsko ale patří mezi státy, o kterých cenzura v českých médiích příliš zpráv nedovolí.

 

Jsem původní profesí chemik a vím, že ruský výzkum patřil vždy ke světové špičce.

 

K vakcíně Sputnik mám plnou důvěru – je to vakcína odzkoušená, vyrobená v Evropě a její efektivita je potvrzena nejen několika státy, ale i našimi epidemiology. (Naposled její kvalitu jednoznačně a veřejně potvrdil R. Prymula. Nebyl to snad také důvod k ukončení jeho angažmá coby vládního experta?)

 

Ať tak či tak, očkování se zpožďuje, EU nekoná efektivní kroky k nápravě a bruselští politici mlátí prázdnou slámu a zabývají se nesmysly typu Navalného. Pokud se tedy bude argumentovat počtem obětí, měli bychom si zachovat alespoň tolik zdravého rozumu, abychom si uvedené skutečnosti uvědomili.

outsidermedia.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář