Jdi na obsah Jdi na menu
 


Propaganda a ticho - Chtějí zničit Evropu!

10. 10. 2022

Propaganda a ticho - Chtějí zničit Evropu!

Cenzura a propaganda většinou nejsou založeny na přímých lžích, ale na mlčení. Dochází k nim prostřednictvím výběru pravd, prostřednictvím rozhodování o tom, co je zveřejněno a co není, píše se na rakouském webu Wochenblick.

Ilustrační foto

10. října 2022 - 04:20

 

Je tedy bez jakýchkoli pochybností pravda, že Rusko zaútočilo na Ukrajinu 24. února. Ale odůvodnění útoku, které Rusko poskytlo, o tom se mlčí.


Většina systémových médií byla již v roce 2014 na náměstí Majdan, při událostech, které prokazatelně provedly USA, opatrná ke „změně režimu“. Situace je prezentována tak, jako by si ukrajinský lid zvolil dosazenou vládu z vlastní vůle a nezávisle svrhl předchůdce.

 

Používají se fakta, jako je skutečná kritika občanů vůči korupci v zemi a nespokojenost s vládou, a ignoruje se skutečnost, že se za následujícího kyjevského režimu nic nezměnilo. Nebyla vůbec žádná zpráva o porušování mezinárodního práva a diskriminaci občanů na východní Ukrajině. Naprostá ignorance je také o tom, že většinu občanů v těchto oblastech tvoří etničtí Rusové.

 

 

Nápadně připomíná kubánskou raketovou krizi

 

Ticho vyvrcholilo, když byly 19. února, pouhých 5 dní před ruskou invazí, zveřejněny Zelenského požadavky na členství v NATO a jaderné zbraně. Nikdo v Evropě by neměl vědět, že tato smělost, která nápadně připomněla historii kubánské raketové krize, která málem vedla k jaderné válce ze strany USA poté, co Sovětský svaz přesně stejným způsobem umístil rakety před své dveře. vést k válce.

Protože bychom měli zmrznout, chudnout a hlavně mlčet. Jedině tak lze Putina vykreslit jako úplného šílence, který se přes noc stal imperialistou. Ale každý, kdo čte americké strategické dokumenty o válce, ví, že pravda je jen jedna a šíří se černé na bílém: jde o ekonomické podrobení Evropy.

 

(rp,prvnizpravy.cz,wochenblick,foto:arch.)