Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč Česká televize chce zničit Český svaz bojovníků za svobodu?

21. 10. 2019

Proč Česká televize chce zničit Český svaz bojovníků za svobodu?

 

Proč vedení Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) a samotný předseda tohoto spolku Jaroslav Vodička jsou opět terčem kritiky zejména České televize, která v seriálu svých příspěvků naposled v pořadu 168 hodin uveřejňuje takové informace, aby tento spolek finančně zlikvidovala.

Co Česká televize za to, že ji posíláme 135 korun měsíčně, (po)dělala

21. října 2019 - 08:20

 

Proč tomu tak je?

 

"Není to nic nového a tyto snahy lze najít již už v minulém století. Dozvěděl jsem se například, že už v roce 1991 byly snahy tento svaz zlikvidovat, protože události z roku 1938 a 1939 její představitelé líčili zcela jinak než, že český národ se provinil proti Němcům žijícím v českém pohraničí, že je chudáky vyhnal v roce 1945 ze svých domovů. Spolek totiž dlouhodobě upozorňuje na politiky, kteří se přátelí s představiteli sudeťáků, jezdí na jejich srazy a oslovují je jako přátele.  To je  zcela jistě, jeden z hlavních  důvodů, proč musí být Český svaz bojovníků za svobodu zničen," sdělil student politologie, který si nepřeje být jmenován. Důvod utajení jména student zdůvodňuje, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu.

 

Proč došlo k oživení činnosti příznivců sudetoněmecké organizace  v České televizi zrovna   v těchto dnech?

 

"Zda jde přímo o sudetoněmeckou pobočku v České televizi, to nevím, ale v této zemi žije určitá skupina lidí, která pro Němce ze Sudet  pracuje.  Schvaluje se totiž  rozpočet a spolek  bojovníků za svobodu má dostat pro svoji činnost nějaké peníze. Nu a jak lze nějaký pro určitou skupinu lidí nepříjemný spolek zničit. Tím, že jim ty peníze neschválíte. Že Česká televize něco chystá šlo zjistit už z nedávné ranní tiskové konference s premiérem Babišem, který brzo ráno někam odlétal a i když s jeho cestou to nemělo nic společného, dostal od redaktorky České televize otázku, zda ví, že podivný spolek pana Vodičky má dostat na svoji činnost 6 miliónů. Premiér s úsměvem prohlásil, že o tom nic neví. Dalo se jen očekávat, ve kterém pořadu se tato odpověď, pro kterou si redaktorka musela vskutku přivstat,  objeví. A už to vím. Byl to pořad 168 hodin, který 20. října 2019 přinesl další agitku proti  spolku bojovníků za svobodu."

 

A co se v tom pořadu diváci dozvěděli?

 

"Nic, co už by tento pořad dříve neuvedl. Spolek bojovníků za svobodu vyznamenal třeba poslance Ondráčka, který v roce 1989 sloužil u pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti a rozháněl pokojně studenty při Palachově týdnu. Že by Česká televize uvedla, že působení budoucích policistů u tohoto pluku nebylo nic mimořádného, když  u stejného pluku působil mimo jiných  i současný ministr obrany a také současný  policejní prezident, to už je nad rámec solidnosti práce těchto lidí v České televizi. Další přečinem  spolku je veřejné vystoupení jeho předsedy Jaroslava Vodičky v Terezíně. V čem spočívá  údajné provinění svazu v podobě projevu Jaroslava Vodičky na Terezínské tryzně v roce 2016? Vždyť ti, kteří o tom stalé mluví, tak vůbec neví, co vlastně kritizují, protože ten Vodičkův projev byl nadčasový a není divu, že  značné  množství  lidí souhlasí se vším, co tam Vodička  řekl, i nyní. Úsměvné pak bylo, když  televize ukázala, jaký je Vodička zločinec a zařadila mezi obrázky i záběry, jak  přebírá státní vyznamenání od českého prezidenta Miloše Zemana."

 

Co si o tom máme myslet?

 

"Ptejme se, proč všem těm, co se podíleli na zařazení příspěvku o Svazu bojovníků za svobodu, tady vadí nějaká organizace, která říká hodně nahlas, co se dělo v roce 1938 v Sudetech, že nás v roce 1939 okupovali Němci a také kolik lidí tady  Němci popravili, protože byli vlastenci.  Ten spolek také stále připomíná, že o odsunu Němců rozhodli po válce spojenci a při osvobozování Československa zemřelo mnohonásobně více vojáků Rudé armády než Američanů. Tenhle spolek vadí neziskovkám, které prostřednictvím  různých  projektů převracejí historii ve prospěch sudeťáckých organizací a lidem, kteří chtějí ještě získat  majetek zabavený jim na základě dekretů prezidenta Beneše o kolaborantech zrádcích. Svaz bojovníků za svobodu vadí i proto, že  dlouhá léta upozorňoval na vyřazení Mezinárodního  dne studentstva z kalendáře a nyní se podařilo opět dostat název tohoto svátku do českého kalendáře. Lze vytušit, kdo má zájem o tuto kampaň, při které jsou možná jako na potvoru nejsnaživější ti, kteří nevědí, že slouží a proto slouží nejlépe."

 

???

 

"Nejsměšnější  na tom je, že Česká televize s těmito svými pořady a s podobnými reportážemi hodně  připomíná publicistické pořady z osmdesátých let, které informovaly diváky  o nepřátelích socialismu. Ti, kteří si tyto pořady pamatují, zažívají skutečné retro. Bohužel ti, kteří ty pořady pro svůj věk nepoznali, tomu bohužel mohou uvěřit, neboť nepoznali dobu, kdy v minulém století inteligentní lidé prostě všemu neveřili."

 

Prvnizpravy.cz rovněž napsaly ...

Když ministři předali vyznamenání vrahům bratrům Mašínům, to nevadilo

 

 

(ps, Prvnizpravy.cz, foto: ps)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář