Jdi na obsah Jdi na menu
 


Problém s migrací je realita, kterou nechce nikdo slyšet

21. 6. 2023

Problém s migrací je realita, kterou nechce nikdo slyšet

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se na svém veřejném facebookovém profilu obula do ministryně Jany Černochové (ODS) ohledně změny jejích názorů týkajících se migrace v EU. Podle ní také politici přijímáním migrantů ničí své země. 

Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka

21. června 2023 - 08:30

 

„Kam vítr, tam… názor. Ta pružnost je obdivuhodná," uvedla svůj příspěvek senátorka. A poté citovala část rozhovoru se současnou ministryní obrany Janou Černochovou ohledně migrace v EU z roku 2015. A nestačila se divit, jak se může člověk takto názorově i hodnotově otočit. 

 

“Jsem velmi ráda, že česká vláda, aspoň prozatím, velmi radikálně odmítla přerozdělování uprchlíků, o které se snaží Evropská unie. Vždy budu proti tomu, aby se udělovaly kvóty a aby země měly povinnost přijmout stanovené množství uprchlíků a imigrantů. To je dle mě porušení všech smluv EU, ke kterým jsme se zavázali," prohlásila tehdy Jana Černochová. 

 

„Aha. Co se změnilo? Mimo toho, že se tomu dal jiný, “hezčí” název - povinná solidarita?" ptá se nechápavě Hamplová, která ohledně problémů s migrací ještě napsala, že je to realita, kterou nechce nikdo slyšet. 

 

„Politikové ničí přijímáním migrantů své země. Ti lidé sem nepatří a nikdy patřit nebudou," napsala na svůj facebookový profil senátorka, která současně odkazovala na příspěvek investora a bývalého starosty městské části Praha - Koloděje Zbyňka Passera. 

„Jen idiot si mohl v roce 2015 myslet, že "Wir schaffen das" bude fungovat. Německo, stále sužované stigmatem dvou světových válek, se rozhodlo prodat svou duši. Ve výsledku prodalo i tu naší. Na Německu jsme velmi závislí. Německo bude do roku 2060 islámskou republikou. Demografie a neustávající migrace jsou neúprosné. Málokdo si dnes umí představit o jak zásadní společenskou změnu půjde," napsal na svém facebookovém profilu Zbyněk Passer. 

 

Passer zároveň ke svému příspěvku sdílel článek Jiřího Sládka z idnes.cz s názvem "Malí islamisté šikanují spolužáky, na školách jsou už často Němci v menšině," kde popisuje situaci na německých školách. 

 

"Na německých školách přibývá muslimů takovým tempem, že už se mnohde cítí více doma než rodilí Němci. Příkladem může být bonnské Gymnázium Mikuláše Kusánského, kde ze současných 552 studentů je muslimů 324. Třídami prostupuje šikana, mladí muslimové nechtějí strpět minisukně, ani jiné názory. Informují o tom německá média.

 

Také jsme psali:

Trenýrky byly z Hradu staženy, ale guma zůstala, říká Vidlák

 

Z bývalé diplomatické čtvrti, z dob, kdy Bonn býval německou metropolí, se stala multikulturní čtvrť. Někdejší Bonner Alee už místní překřtili na Bagdad-Alee. Proslula totiž aktivitami radikálních islamistů. Třeba na škole, která na svých stránkách vyzývá k rozmanitosti a toleranci, podle listu Die Welt obtěžují muslimští žáci své spolužačky, pokud mají pocit, že jejich oblečení není v souladu s islámem. Studenti z rodin, orientovaných na radikální salafismus, ignorují učitele a modlí se během výuky.

 

Německé úřady už připouštějí, že se jedná o skutečnou „náboženskou šikanu“. Je to varovný signál. Sociolog Aladin El-Mafaalani z univerzity v Osnabrücku soudí, že prostředí dnešních středních škol dává dokonalý obrázek, jak bude vypadat německá společnost za nějakých 10 až 15 let. A ten budoucí výhled nevypadá vůbec dobře," napsal mj. ve svém článku na idnes.cz Jiří Sládek. 

 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)