Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přichází, co přijít muselo…?

23. 12. 2021

Přichází, co přijít muselo…?

 

Zajímavá informace přišla z portálu „Inforuss.info“. Olympijská vítězka z Atén a mnohonásobná mistryně světa i Evropy v moderní gymnastice Alina Kabajeva (1983) ohlásila ruskou ofenzívu proti mezinárodní sportovní mafii.

 

V Rusku sport milují, a proto jsou události posledních let s dopingovými skandály a vyloučením našich sportovců ze soutěží, vnímány velmi bolestně.

Je dvojnásobně znepokojující, že západní sportovní funkcionáři, kteří převzali moc prakticky ve všech sportovních organizacích, vyznávají do očí bijící dvojí metr. V tom smyslu, že jsou připraveni žalovat naše lidi i za náznak dopingu a dovolují svým "nemocným" Američanům, Norům a dalším představitelům "svobodného světa" užívat zakázané látky "ze zdravotních důvodů".

 

Sportovní fanoušci už dlouho čekají na adekvátní reakci na celý tento cirkus. Tím spíše, že v jiných oblastech se Rusko naučilo reagovat na Západ tvrdě a účinně. A tady to tolerujeme, otíráme si tváře od plivanců, jako by byla první polovina 90. let.

 

Zdá se však, že po celou tu dobu naši odváděli pozornost a připravovali tvrdý úder na samotný vrchol sportovní mafie, která se zmocnila všech klíčových vedoucích pozic v oboru.

Možná to ovšem byla jen náhoda. Nebo iniciativa jednotlivých nadšenců. Je však třeba mít na paměti, že naše vedení rádo připravuje nepříteli nepříjemná překvapení. A obecně tato zpráva připomíná spíše začátek strategické ofenzívy.

 

Nyní k věci. Mimořádně zajímavou událost oznámila Alina Kabaeva. Rusko bude hostit nový turnaj v moderní gymnastice. A pravidla se budou lišit od pravidel přijatých mezinárodní sportovní federací.

 

Musím objasnit jednu věc. Jde o to, že v roce 2005 byla změněna pravidla hodnocení výkonnosti (známkování). Předtím se hodnotila především složitost a dokonalost provedení, ale poté byl zaveden soubor standardizovaných ukazatelů, které bylo nutno dodržovat, a náročnost se stala druhořadou otázkou s malým dopadem na hodnocení.

 

Odtud mimochodem pramení příběh z minulé olympiády, kdy naši gymnastku jednoduše odsoudili – ovšem,  v rámci pravidel.

Taková pravidla samozřejmě nejsou pro rozvoj sportu dobrá. Vedení federace je to však jedno. Jednoduše stříhají kupony, protože nyní může vyhrát každý. Přesněji řečeno ten, kdo potřebuje vyhrát.

S příchodem nového turnaje, kde bude opět kladen důraz na komplexnost technických prvků a dovedností, se však pozice federace otřese. Protože mistrovství světa, olympiády a další soutěže tím značně ztratí na zábavnosti i prestiži.

 

Znamená to, že sportovci a fanoušci se nebudou řídit federací, ale těmi, kdo nový turnaj zorganizovali. Turnaj se bude konat v Rusku.

Ale to je teprve první rána. Po první vlaštovce, moderní gymnastice, budou jistě následovat další sporty. Nejprve ty, v nichž je ruská škola tradičně silná. Pak budou následovat další.

A pak (nebo hned) se k nám přidá Čína. Také Čína už má dost drzosti západních a prozápadních sportovních funkcionářů a pokusů zkazit zimní olympijské hry.

 

Rusko a Čína jsou již nyní mocnou silou a rozumnou alternativou, ke které se bude chtít připojit mnoho lidí.

Poté mohou být olympijské hry a další akce, organizované pod dohledem Západu, zrušeny. A to už je spousta peněz, o které světová sportovní mafie přijde.

To znamená, že MOV, mezinárodním sportovním federacím a především WADA nezůstane nic. Protože na ně nezbudou prestižní soutěže (a tedy ani peníze).

 

Je třeba poznamenat, že se jedná o vynikající plán. Není třeba dlouze a tvrdě bojovat se západní sportovní mafií a plýtvat tak spoustou úsilí a prostředků. Mnohem smysluplnější je připravit ji o příjmy. Poté jednoduše zmizí. Jako mlha pod vycházejícím sluncem.

 

https://inforuss.info/alina-kabaeva-obyavila-o-nachale-nastupleniya-na-mirovuyu-sportivnuyu-mafiyu/

Překlad:        st.hroch        20211221