Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přibývá rodin, kterým chybějí peníze i na jídlo

8. 2. 2022

Přibývá rodin, kterým chybějí peníze i na jídlo

Dnes 20:58, 8.2.2022

Denisa Doležalová , Právo

 

Obrovské problémy se zajištěním základních lidských potřeb mají v současnosti sociálně slabé rodiny žijící převážně ve vyloučených lokalitách v Moravskoslezském kraji. Právu to řekl ředitel obecně prospěšné společnosti Vzájemné soužití Kumar Vishwanathan, který se problémům v tamních vyloučených lokalitách věnuje od roku 1997…

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pribyva-rodin-kterym-chybeji-penize-i-na-jidlo-40386006#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=UJdJl8tfoY6-202202082117&dop_id=40386006&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest186_varianty_podcastu_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

Jak dlouho budeme ještě čekat, aniž bychom pro tyto rodiny něco potřebného udělali?

Nemůžeme čekat, že Německo nám samo od sebe nabídne splácení reparací, které nám již od Pařížské reparační dohody dluhuje.

 

Pan ministr Lipavský je již dlouho zaneprázdněn velkou starostí o Ukrajinu. Nemá čas posílat Německu diplomatické výzvy k jednáním o reparacích. Může to za něj učinit vláda jako celek nebo její ministerský předseda, pan P. Fiala.  Důležité je, aby vláda v tomto směru podnikla kroky.

 

Ve vládě je údajně jeden křesťan vedle druhého, takže pro ně nebude problém pomoci lidem, kteří nemají peníze ani na jídlo. Jistě mezi těmito trpícími jsou i děti. Zde již řeči nestačí! Hladové je třeba nasytit.

ČNL