Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prezidentské priority J. Bašty

30. 12. 2022

Prezidentské priority J. Bašty

1.Občané ČR na prvním místě

Na prvním místě mé činnosti vždy bude prosazování základních potřeb a zájmů naprosté většiny občanů České republiky. A to jak v domácí, tak i v zahraniční politice. Na pražském Hradě nepřipustím klientelismus.

2.Ústava a právní řád

Budu striktně dodržovat Ústavu České republiky a zasazovat se o zjednodušení a zprůhlednění právního řádu České republiky pro občany naší země.

3.Dostupné ceny elektřiny a plynu

Při výběru a jmenování budoucích vlád, premiérů a ekonomických ministrů na nich budu přísně vyžadovat, aby zajistili pro občany a firmy České republiky dostupné ceny elektrické energie a plynu. V urychlené výstavbě dalších bloků jaderných elektráren Temelín a Dukovany vidím základ budoucí energetické soběstačnosti a bezpečnosti naší země.

4.Naše voda patří nám

Životní prostředí, voda a ostatní přírodní zdroje jsou ve vlastnictví České republiky, tedy všech občanů naší země! Budu prosazovat, aby budoucí vlády převzaly distribuci pitné vody pod kontrolu státu všude tam, kde dojde k jejímu neopodstatněnému zdražování!

5.Kontrola nad surovinami

Strategické suroviny, jejich těžba a využití musí zůstat pod většinovou a efektivní kontrolou České republiky.

6.Podpora průmyslu a soběstačnosti

Podpora vyspělého českého průmyslu, zemědělství a soběstačnosti v potravinářství je jednou z hlavních priorit mé práce.

7.Bezplatná základní zdravotní péče

Všichni občané naší země na základě veřejného pojištění mají právo na zajištění rovnocenné, kvalitní a bezplatné základní zdravotní péče. Ve funkci prezidenta ČR budu toto právo striktně vyžadovat a prosazovat. 8.Kvalitní bezplatné vzdělávání

Budoucnost naší země vidím v kvalitním bezplatném vzdělávání mladých generací. Ve funkci prezidenta budu prosazovat směrování vzdělávacího a školského systému především na výchovu odborníků a profesí, které naše země potřebuje nejvíce.

9.Mír a obrana naší země

Jako vrchní velitel ozbrojených sil České republiky budu prosazovat především zajištění svrchovanosti a obrany naší země a zajištění všestranné bezpečnosti našich občanů. Budu prosazovat řešení mezinárodních sporů a konfliktů mezi zeměmi diplomatickými jednáními a nikoliv válkami!

10.Návrat ke zdravému způsobu života

Sportování je přirozené, je už odmalička součástí našeho života, zvláště velký význam má sport pro zdravý vývoj našich dětí a mládeže. Ve své práci proto budu podporovat i návrat celé naší společnosti ke zdravému způsobu života.

11.Silná česká koruna

Chci podporovat silnou českou korunu jako kotvu v divokém ekonomickém vývoji současné Evropy.

 

Bašta na Hrad!