Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přepólovaný svět

2. 6. 2022

Přepólovaný svět

Marek Řezanka

 

Žijeme v době obrácených pólů,

kdy v černých sazích máme vidět sníh.

Čím víc jsme sami, tím prý více spolu.

Ctnost bude zhoubou – veleben je hřích.

 

Cenzura platí za svobodu slova,

vzdělaným zván je ten, kdo nezná nic.

Vzor slušných ten je, kdo se sprostě chová,

A právní stát? Jen chaos bez hranic.

 

Zdroj pravé pravdy? Kanál, který smrdí,

a který šíří skoro samou lež.

Na velkou hanbu viníci jsou hrdí.

Nesmíš moc měřit: Když ti řeknou, řež.

 

Za prosperitu vydána je bída.

Morální bahno je dnes velký hit.

Z hodnot se navíc udávání přidá

a právo zadek mocných políbit.

 

Volbou je stav, kdy není na vybranou,

jediný názor každý říkat smí.

Zvou se ti řádní – ostatní jdou stranou.

Válce se žehná, proklínán je smír.

 

Kolaps je vítán jako prosperita.

Absence hodnot že je skvělý vklad?

Vidíme snad již, v čem se náš svět zmítá:

Chceme jak otrok zhebnout bez výhrad?

 

Namluveno: www.muamarek.cz/files/mp3/prepolovany-svet.mp3.

 

Kabinet Petra Fialy čím dál více obnažuje svoji neschopnost, bezradnost a co hlavně, svůj zhoubný dopad na život většiny nás, občanů

 Nyní se soustředí na tanečky kolem jednorázového příspěvku ve výši 5 000 korun na dítě do 18 let, pokud ovšem roční hrubý příjem rodiny nepřekročí milion korun.

 Nejenže tento jednorázový příspěvek nic neřeší – ale podtrhuje prázdnotu Fialovy vlády. Místo, aby řešila závažné problémy systémově, ona tyto problémy vyhrocuje do krajní meze. Mám na mysli pochopitelně energetickou a inflační krizi doprovázenou eskalací vztahů nejen s Ruskem, ale i Čínou.

 Damoklův meč propouštění visí nad většinou českých zaměstnanců, pokud by dodávky ruského plynu byly zablokovány. Ale nejen nad nimi – zkrachovala by i celá řada podnikatelů.

 Těch pět tisíc je vlastně jakýmsi vládním odpustkem za miliardy vyhozené doslova oknem v souvislosti s konfliktem na Ukrajině. Kolik zbrojního materiálu tam bylo zcela zbytečně vyvezeno v podstatě ke sešrotování, abychom mohli nakupovat předražené americké výrobky? Kolik dávek a v jaké výši bylo vyplaceno lidem, kteří na takovou dávku neměli nárok, a brzy se s ní vypařili za hranicemi? Není to poněkud alarmující vizitka pro vládu, která nás ujišťovala o tom, jak prý musí šetřit?

 Ona šetří a tvrdě – na nás. Na naší zdravotní péči, na našem sociálním systému, na našem vzdělávání.

 Nečiní nic pro to, abychom byli potravinově soběstační. Nestará se o ty, kdo čím dál více padají do dluhových pastí. Jsou jí zcela ukradení senioři, kteří nemají na mnohonásobně zvýšené náklady za energie.

 Tato vláda umí jediné: Vyhlásit většině z nás totální válku za nouzového stavu a s četou udavačů a tvrdou cenzurou za zády.

 Jak je možné, že po blamáži s „vypnutím“ opozičních alternativních webů, které se musely opět zapnout, protože šlo o porušení základních lidských práv na svobodu slova, je pan Rakušan stále ve funkci ministra vnitra?  

 Je na čase, abychom přepólovaný svět změnili – a plus bylo opět plusem a minus minusem. Jinak to budeme my, kdo bude zkratován.