Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přemek Votava píše arménskému velvyslanectví v Praze

6. 10. 2020

Přemek Votava píše arménskému velvyslanectví v Praze

 

Děkuji za Vámi zaslané Prohlášení Předsedy vlády Arménie a za Zprávu ombucmana republiky Arcach. Plně se s nimi ztotožňuji. Lid Arménie již před 100lety čelil genocidě svého národa. Dnes je snaha v tomto úsilí pokračovat. Turecko, jako člen NATO, v posledních letech provádí agresivní politiku vůči svým sousedům. Turecku, Řecku, Sýrii, .... Děje se tak za tichého přihlížení jak EU, tak i samotného paktu NATO.

Vážení, velice si vážíme statečného lidu Arménie, vážíme si a obdivujeme jeho boj za udržení svého tisíciletého domova, své víry, svého jazyka..... Dnes burcujeme české politiky, probouzíme je k aktivnímu odporu vůči této agresi proti arménskému lidu. Stáváte se svědomím celého křesťanského světa, boj v horách Arcachu je bojem i o Evropu. Hrdinové statečného arménského národa, čelíte dnes těžké zkoušce, stojíme na vaší straně.

 

Přemysl Votava

mpř. strany Národní socialisté       

 

PS. V příloze je můj článek, mé vyjádření k této agresi, článek byl zveřejněný na webu vaše věc, v Parlamentních listech, .....byl zaslaný též do českých médií.

 

Arménské velvyslanectví odpovídá

Dobrý den pane Votavo, 

 

děkujeme za Vaše vlídná slova plná pochopení. Je to opravdu těžká doba, proto si dovoluji Vás požádat o to, abyste, pokuď je to alespoň trošku možné, o situaci dále informoval. Moc děkuji za zaslaný článek. Moc si Vážíme toho, že Vám utrpení našeho národa a celá tato situace není lhostejná. Ještě jednou Vám jménem pana velvyslance a celého velvyslanectví od srdce děkuji. 

Přeji Vám klidný týden a pevné zdraví

Děkuji

Se srdečným pozdravem

Marie Ohanjanyan

 

Velvyslanectví Arménské republiky Na Pískách 95,160 00 Praha 6 - Dejvice
Tel:. 220 518 175

 

Všem, kterým není lhostejné utrpení arménského lidu ve válce, kterou proti němu rozpoutal Azerbejdžan, zřejmě s tureckou pomocí

 

Šiřme pravdu o událostech, které nyní probíhají zejména na území Horního Karabachu, šiřme pravdu o bezcitnosti agresorů vůči civilnímu obyvatelstvu! Jsme na straně oběti agrese, křesťanské Arménie a jejího lidu. Žádejme zastavení všech vojenských akcí a zahájení mírových jednání!

 

České národní listy

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář