Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předseda ing. A. Fischer prohlásil, že židé se cítí solidární s československým národem ...

29. 5. 2024

Předseda ing. A. Fischer prohlásil že židé se cítí solidární

s československým národem v dobrém i zlém a hlásí se k čs. státu bez výhrad a výjimek. …

 

Poslanec dr. Goldstein uvedl, že žádný jiný stát neposkytl svým menšinám tolik práv jako Československá republika.

 

Lidové noviny, 16.5.

Dnes skončil v Brně čtvrtý celostátní sjezd židovské strany volbou nového předsednictva a schválením rezolucí: … Předseda ing. A. Fischer prohlásil, že židé se cítí solidární s československým národem v dobrém i zlém a hlásí se k čs. státu bez výhrad a výjimek. … Poslanec dr. Goldstein uvedl, že žádný jiný stát neposkytl svým menšinám tolik práv jako Československá republika.

Z díla "Rok 1938 očima žurnalistů a dokumentů", autorka PhDr. M. Novotná

 

ČNL:

Srovnejme uvedené skutečnosti s tím, co o nás, Češích, šíří kniha "Mezi Prahou a Mikulovem", v níž jsme vydáváni za antisemity, kteří sami iniciativně zřizovali ghetta pro Židy. Kolik dalších zlých nenávistných tvrzení o nás tato kniha obsahuje. Její prezentace byla uvedena na německém velvyslanectví v Praze a také na čs. velvyslanectví v Berlíně. Kdo za to vše nese odpovědnost? Nikdo! Vše se přešlo, aniž by příslušné české ústavní orgány namítly např. nepravdivost či dokonce lživost některých tvrzení.

A právě tak se přepisují naše dějiny. Cílem v tomto případě je  zřejmé učinit z nás spolupachateli Němců na genocidě Židů.