Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravda proti dezinformacím a lžím

21. 6. 2019

Ne jeden  dezinformátor mluví o tom, že Stalin a Hitler začali druhou světovou válku  jako spojenci.  Pokud by to tak bylo, proč Angličané a Francouzi vyhlásili válku jen Německu a ne Sovětskému svazu?

 

Západní spojenci dobře věděli, že Sověti obsadili jen území Polska po Curzonovu linii, jež byla po první světové válce mezinárodně stanovena jako hranice mezi Polskem a Ruskem, jíž Poláci neuznali a pomocí vojenské síly společné hranice s Ruskem odsunuli dále na východ.

 

Anglie a Francie věděli, že Hitler a Stalin si půjdou po krku, že je to jen otázka času. Četli Mein Kampf. Tam Hitler jasně mluvil o tažení na východ. Jeho nepřítelem od prvních let byli Židé a Slované, podlidi, jak je nazýval. Sověti  věděli, jak Hitler jedná s politickou levicí v Německu. Vyvražďoval nejen Židy, ale i sociální demokraty a komunisty.

 

Anglie jako na smilování čekala, až Sověti vstoupí do války proti Němcům. Kdy Hitler začal projednávat se svými generály plán Barbarossa, jeho stěžejní myšlenky? Již v závěru roku 1940.

 

Až budete opět číst pohádky o Hitlerovi a Stalinovi jako o spojencích, můžete se jen usmát nad ignorancí jejich vypravěčů. Pakt Ribbentrop a Molotov byl uzavřen v srpnu 1939. Před tím jednali Sověti se zástupci Anglie a Francie. Dohoda s nimi  byla však velmi vzdálená. S návrhem na smlouvu přišlo  v tu dobu Německo. Návrh Sověti akceptovali. Nešlo z jejich strany o nějaké spojenectví v pravém slova smyslu, ale o vztah z donucení, z rozumu, snažili se vyhnout válce s Německem. Kdo ví něco o dějinách, dobře ví, že Rusové se jen snažili oddálit střet se silnou německou armádou. Po celou dobu pakt dodržovali a byli rádi za každý měsíc míru navíc. Celý SSSR zbrojil silně a připravoval se na válku s Německem. Sověti věděli, že tato válka přijde. Den jejího začátku se snažili oddálit, jak jen mohli. Byl to Hitler, co napadl bez vyhlášení války svého tzv.spojence - SSSR.

 

A byl to W. Churchill, co brzy poté prohlásil, že nepřátelé našich nepřátel jsou našimi spojenci. A tak Angličané a Sověti bok po boku bojovali, spolu s dalšími spojenci, především USA, proti státům Osy. Zvítězili nad nimi.

 

Snad ještě závěrem několik slov. Hitler připravoval válku proti SSSR intenzivně. Řadu měsíců před ní svým generálům řekl, že to bude jiná válka, než ta na západě. Bude to střet, jehož cílem bude nejen porazit a zničit sovětskou armádu a obsadit území, ale také vyhladit i značnou část méněcenného obyvatelstva. Německý životní prostor měl sahat až k Uralu.Co chystal pro slovanské obyvatelstvo Hitler, se přesně dovídáme z jeho "Generalplan Ost." Desítky milionů Poláků, Bělorusů, Ukrajinců a Rusů mělo být bez slitování vyvražděno. Jen část  zbylých měla jako otroci sloužit německým pánům. "Dobrodiní germanizace" se mělo týkat také několika milionů Slovanů, kteří splňovali rasová kriteria a smyšlením byli  pozitivně nakloněni vůči Německu.

 

I Češi jako národ měli být likvidováni a naše historické sídelní území mělo být osídleno výhradně Němci. Těmito a podobnými otázkami se zabývali někteří henleinovci již v druhé polovině 30. let 20. století. Memorandum Hergel o tom mluví jasně. 

J. Skalský