Jdi na obsah Jdi na menu
 


Postavme se zítra společně fialové bídě, burcuje Rajchl

15. 4. 2023

Postavme se zítra společně fialové bídě, burcuje Rajchl

Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl se ve svém včerejším vysílání okomentoval přešlap ministra financí Zbyňka Stanjury, který nám rázem navýšil už tak rekordní schodek rozpočtu o dalších šedesát miliard korun. 

Jindřich Rajchl (PRO)

15. dubna 2023 - 12:02

 

Na začátku připomenul nejdůležitější momenty ze včerejší tiskové konference strany PRO, kterou strana udělala před nedělní demonstrací Česko proti bídě.

 

Nevěřícně kroutil hlavou nad radou poradce premiéra, který lidem navrhnul, aby jezdili nakupovat potraviny do Polska. A že se to vyplatí… dokonce i lidem z Prahy. Rajchl to okomentoval tak, že toto může už napadnout jen naprostého zoufalce a ukazuje to na totální selhání této vlády. Vláda se vlastně přiznává, že s vysokými cenami potravin nedokáže udělat vůbec nic, a ještě nás nasměruje na výlety do Polska a přičiní se o to, že bude skomírat pohraniční trh. 

 

A pak se Rajchl dostal ke Stanjurovi, který v rozpočtu udělal chybu, která nás všechny bude stát šedesát miliard korun. Stanjura nám rázem navýšil už tak rekordní schodek státního rozpočtu, který se pohyboval okolo 166 miliard korun, rovnou na čtvrt bilionu korun. 

 

V každé normální zemi by musel takový ministr financí okamžitě skončit,“ řekl Rajchl s tím, že to, co předvedl ministr financí Stanjura (ODS), je fatální selhání a prokázání totální nekompetentnosti a neschopnosti. 

 

Ve zbytku vysílání se Rajchl opět věnoval nadcházející demonstraci Česko proti bídě. Po skončení vysílání ještě napsal lidem vzkaz:

 

„Vyvěste naše vlajky!

 

Po minulé demonstraci 11.3. Pan lžiministr Rakušan odvedl pozornost od toho, co se dělo pod koněm na střet s policií u Národního muzea. 

 

Tehdy jsem zaslechl názor, který mě opravdu oslovil. Jeden moudrý muž, kterého si velmi vážím, řekl:

“Já bych místo toho, že tady máme moc vlajek ukrajinských, spíš řešil, že máme vyvěšených strašně málo vlajek českých.”

 

A tak žádám všechny, kteří podporují naši věc, ať už  mohou či nemohou přijet v neděli na Václavák:

Vyvěste české vlajky

 

Na svých domech, na svých zahradách, kdekoliv to jde. Zaplavme naši zem alespoň na týden těmi nekrásnějšími barvami a ukažme všem, že jsme hrdí na naše tradice, naši kulturu, naši historii. Že milujeme Českou republiku. 

 

Je to mnohem silnější gesto, než se někde přetahovat o vlajku cizí země, byť je vyvěšena na místě, kam zcela jistě nepatří. Pozitivní emoce vždy nad tou negativní zvítězí, tím jsem si jist," zakončil svůj příspěvek předseda strany PRO Rajchl.  

 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)