Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední šance odvrátit lednový krach!

23. 11. 2022

Poslední šance odvrátit lednový krach!

– Manifestace 26. 11. 2022 Letenská pláň

 

 

Srdečně zdravíme!

 

Určitě nikoho z nás nenechává klidným, jak neúměrně rostou ceny elektřiny, plynu a potravin. Dokonce reálně hrozí úplný nedostatek energií.

Hrozí, že v lednu celá řada podniků zavře své provozy a jejich výroba už nebude obnovena. Lidé přijdou o práci a svůj příjem. Hrozí nám nedostatek všeho.

Hrozí nám velmi chladná zima. A přitom vláda nečiní patřičné kroky.

Kde je jádro problému? Jaké je řešení?

 

 

Je za minutu dvanáct!

Máme poslední šanci tento hrozivý scénář změnit. Apelujeme na Vás. Přijďte spolu se svými přáteli v sobotu 26. listopadu ve 14:00 hodin na Letenskou pláň v Praze.

Dozvíte se proveditelné, efektivní řešení pro naše aktuální palčivé problémy. Na Letné představíme cestu k bezpečnému životu pro naše rodiny, pro každého z nás.

 

 

Oslovme nejméně pět lidí ve svém okolí

Přijďte v co největším počtu, společně dáme naší vládě požadavek na okamžité řešení vysokých cen energie a potravin, vysokou inflaci a další oblasti, které nás trápí.

Zveřejníme jasné kroky, které naše vláda musí učinit, aby odvrátila likvidaci našeho hospodářství.

 

Prosíme, přepošlete tento e-mail dalším a pozvěte co nejvíce lidí ze svého okolí.

Sledujte stránku www.narodniradaobnovy.cz  a sdílejte pozvánku na stránce www.narodniradaobnovy.cz/manifestace .

 

 

Manifestace na Letenské pláni, již tuto sobotu 26. 11. 2022 ve 14 hodin.

Po hodinovém programu Vás čeká také hudební program, abychom posílili naší soudržnost.

 

 

Odvraťme společně hrozící katastrofu!

 

 

Děkujeme za nás všechny.

 

Národní rada obnovy

NarodniRadaObnovy.cz

 

 

Transparentní účet: 6084472319/0800 Hnutí PES

Zaplní se Letná po 33 letech? Zvyšme tlak na vládu, vyzývá Národní rada obnovy

 

Nespokojenost s pětikoaliční vládou sílí a stále častější jsou i demonstrace. Aktivista a předseda spolku Národní rada obnovy Jiří Havel svolává jednu takovou na 26. listopad na Letenskou pláň. Má jít o symboliku – pražská Letná se má zaplnit znovu po 33 letech! Pořadatelé počítají s tím, že účast bude největší ze všech letošních podzimních protivládních akcí. Shromáždit by se mělo okolo 200 tisíc lidí.

 

»Přesně před 33 lety (26. 11. 1989) se shromáždil milion Čechů, Moravanů, Slezanů a Slováků na Letné za změnu režimu. Teď, opět na Letné spojíme naše síly,« uvedl Havel v dnešní tiskové zprávě, kterou zaslal »vlasteneckým médiím« a tudíž i redakci iportaL24.cz. Naše země podle něj potřebuje konkrétní kroky a řešení. »Drastické zvyšování cen energie vede naší zemi do ekonomické krize obrovských rozměrů. Naše vláda doposud neoznámila žádné konkrétní kroky vedoucí k zabránění tomuto stavu. Nezaložila ani expertní týmy a krizový štáb k okamžitému řešení této situace. Jako občané a odborníci s mnohaletými zkušenostmi  již dlouhou dobu upozorňujeme na tuto postupně eskalující situaci a nyní jsme se rozhodli jednat. Máme připravené řešení vedoucí k okamžitému snížení cen energie, aby nedošlo k ekonomickému ohrožení našeho hospodářství,« připojil Havel.

https://youtube.com/watch?v=vuMhDzZoBgE%3Ffeature%3Doembed

 

Varuje, že jestli vláda Petra Fialy (ODS) nebude tuto situaci ihned řešit, dojde již v prvním čtvrtletí příštího roku k vlně uzavírání průmyslových podniků a mnoho živnostníků uzavře své provozy, čímž dojde k masivní nezaměstnanosti, a to způsobí destrukční dominový efekt ve všech oblastech našeho života. »Mnohé domácnosti již dostaly nové předpisy plateb za energie, které likvidují jejich životy. Tak vysoké ceny nejsou schopni hradit ze svých měsíčních příjmů. Tím zároveň dochází k pocitům existenčního ohrožení a následným velkým psychickým problémům našich občanů. Vláda má tyto problémy občanů okamžitě řešit. Protože tak nečiní, rozhodli jsme se na tuto situaci opět upozornit akcí 26. 11. 2022 od 14 hodin na Letenské pláni, a tím na ni zvýšit tlak. Na akci oznámíme konkrétní kroky, které mají naši občané, živnostníci a podnikatelé udělat, aby došlo k okamžité nápravě tohoto stavu,« dodal Havel v tiskové zprávě.

 

Na Letenské pláni mají vystoupit mj. odborníci z Národní rady obnovy, z nichž se většina účastnila již předchozích demonstrací pod hlavičkou Česká republika na 1. místě na pražském Václavském náměstí. Ty v září Havel pořádal ještě s dalším aktivistou Ladislavem Vrábelem, nyní jde každý svou cestou, ovšem oba upozorňují, že se jejich akce prolínají.

 

Všichni řečníci mají zároveň nabídnout řešení současné krize. Jaké dopady na ekonomiku mají vysoké ceny energie a jak je snížit, se pokusí nastínit experti na energetiku Vladimír Štěpán a Ivan Noveský, jak snížit ceny potravin a zmenšit dopady krize na zemědělství a potravinářství, naznačí někdejší prezident Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek, a otázku, zda je zajištěna bezpečnost státu, rozebere expert na obranu, vojenský analytik Martin Koller. Promluví i mediální expert Petr Bohuš nebo Jan Skalický, odborník na dopravu, vodohospodářství a územní rozvoj, jejž bude následovat další vodohospodářský expert Radek Novotný, který účastníkům manifestace prozradí »drsnou pravdu o české vodě« – proč nám už nepatří a jak snížit nárůst její ceny. Tentokrát budou hosty i doktoři z Paralelní lékařské komory, kteří budou bít na poplach ve sféře zdravotní péče a s tím souvisejícími cenami léků. Prostor dostanou rovněž zástupci nejvíce ohrožených skupin (svobodné matky, důchodci, podnikatelé a další…) či hosté ze Slovenska.

 

Z celé akce pak bude i konkrétní výstup. »Abychom se tam jenom nesešli a neřekli si, že něco chceme změnit. Ale aby tam zaznělo, jak jsme toho schopni dosáhnout a zároveň podle toho postupu pokračovali,« prozradil v nedávném rozhovoru pro iportaL24.cz Havel. Překvapením, které zatím pořadatelé nechávají zahalené rouškou tajemství, bude následný hudební zážitek.

 

Zářijových demonstrací na Václavském náměstí se podle jejich organizátorů účastnilo přes 100 tisíc lidí. Nyní plánuje Národní rada obnovy, navzdory horšícímu se počasí, ještě vyšší cifry…