Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polopatická…, Marek Řezanka

25. 9. 2020

Polopatická…

Marek Řezanka

 

Jak se pozná asociál?

Než by opatření přijal

které slabé ochrání

Prachy dává – s tím že není

na zdraví a na bydlení

kumpánům – a do zbraní…

 

 K tomu připojuji  krátký komentář:

 

 ODS a TOP09 zablokovaly možnost zrychleného jednání o schválení poskytnutí částky 5 000 korun pro osoby pobírající nějakou formu důchodu. Přitom právě lidé vyššího věku a trpící zdravotními problémy mají i vyšší pravděpodobnost, že podlehnou koronaviru. Tito lidé současně nemívají dostatečné finanční prostředky, aby byli připraveni na nenadálé výdaje.

 Zejména u TOP09, která se tváří „humanisticky“, když by přijala kdejakého migranta, bije tento hrubě asociální postoj do očí – a ukazuje, že v jejím přístupu k migraci hrají roli jiné faktory než péče o lidský život. S ODS jsou potom dnes „jedna ruka“ – takže je třeba na oba subjekty nutné pohlížet jako na jeden. A nezapomínejme, že Piráti vznikli jako určitá odnož TOP09, s podobným programem a podobnými názory.

 V dnešní době, kdy si Evropská unie půjčuje sta miliardové částky na dluh u finančních trhů (podotýkám, že v eurech), které nebude mít kdo splácet, kdy se chystá vlna propouštění a kdy první na řadě jsou vždy cizinci, zní až neuvěřitelně, že nějaká vláda prosazuje jejich další přijímání. Co budou ve společnosti dělat, když nezískají práci? Nebo oni budou dostávat státní podporu, zatímco většinové obyvatelstvo bude mačkat klobouk v předklonu na ulici? To je potom vlády naštvaným občanům předhodí jako viníka, aby se hněv neobrátil proti nim samým?

 Humanita musí být zajištěna ekonomickým a sociálním vývojem. Ten je v tuto chvíli takový, že nejistota populace roste. Drobní živnostníci krachují, firmy propouštějí. Služby, kultura a sport se potýkají s likvidačními následky. Tím pádem je v ohrožení i fungování peněžních ústavů, neboť když lidé nemají na útratu, pokládají se další a další živnosti, a bludný kruh kolabující společnosti se uzavírá. Toto není nějaká drobná krize. Toto je systémový kolaps.

 A právě v tuto dobu nemá kandidátka do Senátu ČR, M. Němcová, nic lepšího jako svůj program, než slib, že bude tvrdě bojovat proti většinou volících občanů vybranému prezidentovi republiky, M. Zemanovi.

 „Senát by se měl postavit prezidentu Zemanovi“, zní její ústřední a jediný program. Jakoby nestačil paskvil z dílny V. Lásky, který skončil pod stolem. Ostatně i tento pán by v senátní lavici rád pokračoval. Třeba by sepsal ještě více bodů, kvůli nimž by chtěl stávající hlavu státu sesadit.

   Jsem přesvědčen, že potřebujeme řešit problémy zcela jiného druhu. A jak píši ve svém epigramu, asociální politici nám v tomto nepomohou. Právě naopak. Takže proč bychom je měli volit?  

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář