Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petr Štěpánek - Zákonodárci, odvolejte prezidenta Pavla ‼

6. 10. 2023

Petr Štěpánek - Zákonodárci, odvolejte prezidenta Pavla ‼

Naše pochybnosti o schopnosti Petra Pavla vykonávat funkci prezidenta republiky, narůstající s každým dalším jeho veřejným vystoupením, dostoupily po jeho projevu v Evropském parlamentu vrcholu, píše Petr Štěpánek na facebooku.

Petr Štěpánek

6. října 2023 - 03:20

 

Podle čl. 1 Ústavy ČR je Česká republika svrchovaný stát, přičemž podstatou svrchovanosti je nebýt nikomu podřízen. Vzdávat se práva veta znamená vzdávat se naší národní svrchovanosti a suverenity, neboť kdo nemá právo veta, může být kdykoli přehlasován. Vzdát se svrchovanosti rovná se velezradě ve smyslu čl. 65 odst. 2 Ústavy ČR.

 

Hlava státu, jež dobrovolně navrhuje, abychom se práva veta vzdali, hlava státu, jejíž největší starostí je všechno jiné jen ne zájmy občanů vlastní země, hlava státu, jež je slouhou cizích velmocenských zájmů, nemá na Pražském hradě, symbolu české státnosti, co pohledávat.

 

K výkonu prezidentské funkce nestačí umět jezdit na motorce, běhat po newyorském Central Parku či dobře vypadat na poštovních zámkách. Prezident republiky nesmí být loutkou v cizích rukou, prezident republiky nesmí být politickým nástrojem přítele po boku, který je placen ze zámoří.

 

Ze všech těchto důvodu Trikolora poslance a senátory vyzývá, aby loutkového prezidenta Petra Pavla z funkce prezidenta republiky odvolali.

 

Co také řekl prezident Pavel:

Otázka rozšíření se pochopitelně pojí s otázkou efektivity EU – tedy otázkou, která v menších a středně velkých členských státech není příliš populární. Musíme však být připraveni v domácí diskusi zvážit různé návrhy, jak upravit rozhodovací proces EU, včetně přechodu k hlasování kvalifikovanou většinou v některých oblastech. Musíme zvýšit povědomí o tom, že stabilita a moc – jinými slovy schopnost společně jednat – jsou naším sdíleným zájmem...

 

A pár komentářů

  • Tenhle kašpar je úplně neškodnej, ten bude poslouchat každého. Problém se jmenuje Petr Kolář a toho je potřeba někam vyexpedovat.
  • Mýlíš se. Je třeba vyexpedovat oba
  • Se mi chce zvracet. Ja věděl, že to bude stát za h.... Kde je nějaka hrdost. Slouha cizích mocností to je.

Tak tohle na hradě ještě nebylo, potěš nás bůh

  • Čekám, kdy tohle tupé vemeno napadne omluvit se Němcům za atentát na Heydricha.
  • Ať se vzdá svých práv .. na naše ať nesahá
  • Oproti tomuto zrádci a loutce washingtonských byl Husák férový chlap! A jeho dozorčí a faktický vykonavatel moci Kolář - ještě před válkou USA proti Rusku na Ukrajině - ČRo "....je třeba vypráskat Rusáky z Kaliningradu..."
  • A to chce ještě EU armádu. Jako Brežněv na neposlušné "státy".

 

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)