Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petr chvalidupa Fiala

25. 4. 2023

Petr chvalidupa Fiala

25.4.2023 13:15

Propast mezi propagandistickým obrazem současné vlády a skutečností je zřejmá.

Pro zhodnocení činnosti této vlády stačí stručný přehled hospodářské reality: Energetická krize (zaviněná politikou vlády) – vyrábíme levnou elektřinu, kterou vyvážíme, a draho ji prodáváme vlastním občanům; nevídaná dvouciferná inflace (současná vláda na boj s ní rezignovala), návrhy ministerstva financí na resuscitaci státního rozpočtu jsou nekvalifikované, špatné, zaměřené proti většině obyvatelstva (zejm. zvýšení daňového zatížení daní z přidané hodnoty) − směřují ke zhoršení ekonomické situace státu, občanů; okradení důchodců o zákonnou valorizaci jejich důchodů jejím snížením (přitom však zvýšení plateb politikům); skandální je nedostatek nebo dokonce výpadek některých léků z distribuce.

   V průzkumu veřejného mínění dostává vláda na frak – většina občanů jí nevěří. Rozzlobení lidé zaplňují náměstí. A P. Fiala, jeho nohsledi, političtí souputníci a propagandisté demagogicky vykřikují, že jde o proruské demonstrace, že není třeba se požadavky na nich vznesenými zabývat.

   Průrva mezi skutečností a propagandistickým obrazem současné vlády je propastná. Samozřejmě je vždy je nutné najít správné pachatele problémů. Vláda P. Fialy zná pachatele dva; vnitřního (domácího) a vnějšího (zahraničního). Domácím je Andrej Babiš (a tzv. protisystémová opozice), zahraničním Vladimír V. Putin. Ještě že oba máme. Kdyby nebyli, tak si je tato vláda musí vymyslet. Protože skutečným pachatelem je vláda chvalidupa Fialy.

Poznámka: chvalidupa (ostravský slovník) − ten, kdo se naparuje, kdo se rád a přehnaně chválí; „dupa“ = zadek (tedy chválí si vlastní zadek).

Vladimír Pelc

vesevec. info