Jdi na obsah Jdi na menu
 


Peskov - NATO není jen kolem Ruska, ale přímo na našich hranicích

30. 7. 2021

Peskov - NATO není jen kolem Ruska, ale přímo na našich hranicích

 

Mnohonárodní vojenská cvičení Agile Spirit, která se konají pod záštitou NATO v Gruzii, jsou dalším potvrzením toho, že se Severoatlantická aliance se svou vojenskou infrastrukturou nachází kolem našich hranic, uvedl tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov .

Dmitrij Peskov, tiskový tajemník ruského prezidenta

30. července 2021 - 07:20

 

„Nejen kolem, ale v kontaktu s našimi hranicemi," zdůraznil.

 

Podle tiskového tajemníka ruského prezidenta jej činnost NATO poblíž hranic Ruska zavazuje k přijetí opatření k zajištění jeho bezpečnosti.

 

„To samozřejmě podléhá velmi pečlivému sledování z naší strany. A co je nejdůležitější, to nás samozřejmě zavazuje přijmout opatření k zajištění naší bezpečnosti, “citovala Rosijskaja Gazeta Peskova.

 

Mluvčí Kremlu také připomněl, že o tom opakovaně hovořili ruský prezident Vladimir Putin a ministr obrany Sergej Šojgu, jakož i další představitelé ruské vlády na různých úrovních.

 

Peskov v komentáři k účasti Ázerbájdžánu na cvičeních zdůraznil, že Ruská federace si váží vztahů s Ázerbájdžánem, které jsou partnerské.

 

„Existuje společná politická vůle tyto vztahy dále rozvíjet ... Samozřejmě je pro nás důležité, aby scénáře takových cvičení neznamenaly žádné zahalené akce proti naší zemi,“ dodal Peskov.

 

EADaily uvedla, že 26. července byla v Gruzii zahájena rozsáhlá vojenská cvičení za účasti více než 2500 vojáků z 15 členských zemí a partnerů NATO, včetně Ázerbájdžánu, Gruzie a Ukrajiny. Cílem cvičení je „zlepšit interoperabilitu“ mezi jednotkami aliance a partnerských zemí, „zlepšit a posílit operační schopnosti při plánování a provádění operací v mnohonárodním prostředí a rozvíjet mnohonárodní připravenost a bezpečnostní spolupráci“.

 

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář