Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paul Craig Roberts - Washington je zaslepený svou aroganci

22. 12. 2021

Paul Craig Roberts - Washington je zaslepený svou aroganci

Vážení čtenáři, v sérii nedávných sloupků – 13. prosince, 14. prosince, dvou 16. prosince, 20. prosince, 21. prosince – jsem vás informoval, že došlo k masivní změně v přístupu Kremlu k Západu, píše na svých stránkách Paul Craig Roberts.

Paul Craig Roberts, americký publicista

22. prosince 2021 - 07:20

 

Jak jsem již několik let předpovídal, mírná reakce Kremlu na bezdůvodné provokace USA/NATO přesvědčila Washington, že Rusko není třeba brát vážně. Řekl jsem, že výsledkem by bylo, že USA zajdou příliš daleko a že Rusko bude muset silně zakročit. To se nyní stalo.

 

Kreml říká „nebo jinak“. Tohle od zbytečných amerických a evropských médií neuslyšíte. V dnešní době jsou takzvaní „ruští experti“ jen rusofobové sbírající granty z vojensko-bezpečnostního komplexu. David Johnson, který denně publikuje seznam akademických a žurnalistických článků o americko-ruských záležitostech, není ochoten narušit falešný pocit bezpečí svých kolegů tím, že zahrne mé články. Máme tedy situaci naprosté západní ignorance reality, kterou je Cuban Missile Crisis Redux.

 

Možná si vzpomínáte, že jsem hlásil, že před třemi lety Putin odhalil mimořádné strategické a konvenční zbraňové systémy, které Rusko zavádělo do výroby a rozmisťovalo. USA nemají s těmito systémy žádnou shodu a žádné protiklady. Také jsem uvedl, že agresivita Washingtonu vůči Rusku a Číně svedla tyto dvě země dohromady. Viděli jsme to před několika dny, když čínský prezident Si Ťin-pchal plně podpořil ruský požadavek na bezpečnost a popsal čínsko-ruské vztahy jako „vyšší než aliance“.

 

Jinými slovy, Washington, dlouho ztracený ve své aroganci, se nyní ocitá mezi kamenem a tvrdým místem.

 

Rusko promluvilo. Dokáží je hlupáci ve Washingtonu poslouchat?


Citoval jsem strohé podmínky, kterými náměstek ruského ministra zahraničí Rjabkov oznámil ruské ultimátum. Nyní Dmitrij Kiseljov dodává: „Rusko učinilo nabídku Spojeným státům, kterou nelze odmítnout. Okamžik pravdy nadešel."

Pokud má Washington v uších vosk nebo si myslí, že Rusko blafuje, okamžik pravdy dopadne na nepřipravený Washington.

 

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,foto:arch.)