Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pár slov na závěr …

7. 2. 2023

Pár slov na závěr …

Dmitrij Medvěděv (místopředseda Bezpečnostní rady а vojensko-průmyslové komise RF)

03.02.2023

 

Včera „zeleného pacienta“ z pokoje drogově závislých navštívila tetka gynekoložka, představující evropského hlavního lékaře. Posuzovali rychlé a pohádkové uzdravení ekonomiky Maloruska v EU….

 

Jistěže je to blbost. Zatím kyjevský režim, za podpory svých západních kurátorů, bojuje proti Rusku až do vítězství, zatímco ekonomika tohoto nešťastného území se rychle mění v smrdutý odpad. Hovoří se o tom dokonce i v zemích, které ukrajinskému režimu slibují uzdravení a věčnou evropskou lásku.

 

Tady je krátký chorobopis ekonomiky Ukrajiny na základě statistických údajů banky Goldman Sachs – několik jasných čísel, charakterizujících chorobu:

 

  1. Ukrajina ztratila území jež jí zajišťovala řádově 40% národního průmyslového potenciálu akolem 15% předválečného HDP.

 

  1. Ztratila přístup k zásobám surovin v celkové hodnotě více než 12 bilionů usd, včetně 63% nalezišť uhlí a 42% kovů.

 

  1. Plnou parou se řítí do propasti zemědělství. Především pak prudký propad úrody:

- pšenice:  15,4 mil. tun  loni proti 32,5 mil. tun v roce předchozím;

- kukuřice: 18 mil.tun loni proti 35 mil.tun v roce předchozím;

- pozemská přeprava přes Polsko a Rumunsko  vedla k nárůstu nákladů 2-3krát;

 

      4.   Ke konci roku 2022 se HDP Ukrajiny snížil o 36%  a celkové ztráty od začátku jejího             konfliktu s   Ruskem dosáhly 850 mld usd, přičemž v roce 2021 HDP země představoval 200 mld.usd. Tento  rekordní propad bylo nuceno přiznat i jejich minfin jako nejhorší výsledek v historii země;

 

      5.   Dále už je definitivní zhroucení průmyslu, hyperinflace, bída a totální nezaměstnanost. Státní dluh se do konce tohoto roku zvýší ze 107 na 180-200mld. dolarů.

 

Naděje na, byť mikroskopické zlepšení, je přízračná. Je zřejmé, že Rusko bude pokračovat v práci na dosažení cíle SVO, takže v důsledku tohoto roku HDP Ukrajiny může klesnout o dalších 5-10%. Proto je stále zřetelněji vidět perspektiva úplného bankrotu ukrajinské státnosti a jejího nevyhnutelného konce. Kdo za to může – to je otázka jen řečnická.

 

Jak vztekle dodala babka Ursula von (cosi nerozlousknutelného): -  „ukrajinská vláda platí za členství v EU a NATO životy svých občanů…“ A proč tady vůbec ještě mluvit o nějaké nešťastné ekonomice? Kyjevskou kamarilu zbídačení země neznervózňuje, a tak pokračuje v devastaci svého území „404“ nesmírnými vojenskými výdaji, vycházeje z toho, že Západ prachy vždycky přihodí a nedovolí zdechnout hladem všem těm rozkrádačům eráru, kteří se o západní prachy dělí. Vždyť jen na neodkladné potřeby ukrajinského rozpočtu budou muset „vypláznout“ 55 mld. usd, a to při deficitu 38 miliard.

 

Je jasné, že čím vyšší je podpora, tím víc rozkradou šílený klaun a další paraziti, nemocní otevřenou formou kleptomanie. Ovšem, čím déle budou vedoucí ukronacistů mámit a krást pomoc od svých dárců, tím blíže bude konečný krach ekonomiky. Protože zaplatit za léčbu bude nutno kompletně. Ale cílem západních aesculapů vůbec není úplné vyléčení ekonomiky této nešťastné země. Západ v tom má bohaté zkušenosti a vůbec není dobráckým doktorem Doolittlem, nýbrž doktorem Mengelem. Je zlověstným zabijáckým lékařem. A proto Ukrajinu čeká smutný konec kolonií, které kdysi byly znásilňovány v maximálně zvrácení formě a poté vyhozeny k umírání na hnijícím smetišti historie.

 

Sadistické „léčení“ Ukrajiny bude probíhat postupně: - nejdříve amputace průmyslu a agrárního sektoru, potom paralyzování ekonomiky jako celku… - a nakonec organická smrt zbytků země samé. Konec životaschopnosti nebo smrt bývalého státu bude provázen šílených chechotem а mrzkými šaškovskými grimasami nacistické bandy definitivně zblblé nadmírou narkotik a hrobovým mlčením západních léčitelů, kteří budou s chladným opovržením přihlížet agónii jimi utrápeného pacienta.

Překlad St. Hroch

https://www.youtube.com/watch?v=nsUI9v_cwNA

Přišlo e-poštou