Jdi na obsah Jdi na menu
 


P.C.Roberts - Přežije lidstvo víru Washingtonu v jeho všemohoucnost?

19. 1. 2022

P.C.Roberts - Přežije lidstvo víru Washingtonu v jeho všemohoucnost?

19. 1. 2022 josh-xy 1 komentář P.C.Roberts

P.C.Roberts

Rusko svolalo Washington a NATO na bezpečnostní konferenci. Rusové vysvětlili, že bezpečnost může být jen výsledkem společného úsilí, a že bezpečnost existuje jedině tehdy, když se každá země cítí bezpečná. CIA odpověděla obviněními Ruska, která předala loutce CIA Bidenovi a dalším loutkám CIA, to je americkým médiím. A poradce Národní bezpečnosti Bolden přečetl tento text, nám – lidu. Rusko prý plánuje provést útok pod falešnou vlajkou na svůj vlastní vojenský kontingent, aby tak získalo záminku pro útok na Ukrajinu.

Poradce Národní bezpečnosti je takový hlupák, že ho nenapadlo, že jestliže Rusko chce zaútočit na Ukrajinu, učiní to. A nepotřebuje k tomu žádnou záminku. A ve Washingtonu či v NATO není nikdo, kdo by s tím mohl co udělat.

Rusové vysvětlili, že se necítí bezpečni. Neustále jsou na základě nejrůznějších obvinění západního tisku démonizováni a sankcionovaní a jejich prezident je urážen. Na hranicích Ruska probíhají vojenské manévry a námořnictvo USA je v Černém moři, aniž by pro ně existoval rozumný důvod tam být. Washington zrušil své slovo dané Gorbačovovi a nejen, že posunul NATO až k hranicím Ruska, ale zřídil raketové základny v Polsku a v Rumunsku. V rámci pokusu vypudit Rusko z jeho námořní základny na Černém moři svrhl Washington ukrajinskou vládu a místo ní ustavil vládu loutkovou, nepřátelskou nejen k Rusku, ale i k ruské populaci východní Ukrajiny. Washington se postupně zmocňuje Ukrajiny nejen ekonomicky, ale s americkými instruktory, zde trvale přítomnými a školícími Ukrajince v používání amerických zbraní, i vojensky.

A nejen to. Washington a NATO hovoří o tom, že učiní někdejší provincii Ruska Ukrajinu i další bývalou provincii Ruska Gruzii, novými členy NATO, což samozřejmě musí v uších Rusů rozeznít poplašný signál. Pozor! Na hranicích se připravují další vojenské základny, namířené proti nám.

Rusko vysvětlilo, že situace je tak hrozivá, až je nepřijatelná. V průběhu dlouhé Studené války se obě velmoci snažily snižovat napětí tím, že vzájemné vztahy stabilizovaly.

Avšak ve století 21. se Washington od všech dohod o kontrole zbrojení, uzavřených ve století předcházejícím, distancoval, a vůči Rusku nasadil agresivní přístup.

Rusko vysvětlilo, že už déle nebude tolerovat hrozbu amerických a NATO základen na svých hranicích a že nedovolí, aby se Ukrajina a Gruzie staly členy NATO. A že jakýkoli pohyb Západu v tomto směru se setká s „neblahými následky“.

Jako starý válečník a člen protisovětského Výboru pro současné nebezpečí, a též jako člen tajného prezidentova výboru, který pomáhal Reaganovi ukončit Studenou válku, vám mohu říct, že jsem překvapen tím, že Washington neslyší to, co jim Rusové se vší upřímností sdělují. Kdyby totiž Výbor pro současné nebezpečí v roce 1980 slyšel to, co říkají Rusové dnes, určitě bychom prezidentovi řekli, aby ruské obavy uznal a napětí snížil.

Avšak idioti ve Washingtonu, čelící mnohem mocnějšímu Rusku, vyzbrojenému zbraněmi, o jakých si Washington může nechat jen zdát, se nebojí. Washington, kolektiv nejstupidnějších a nejarogantnějších lidí na zeměkouli, vystavuje život lidí světa nevyjádřitelnému riziku, založenému jen a jen na jeho víře ve svou všemohoucnost. Washington přitom všemohoucnost postrádá až tak, že jeho víra v ní se rovná šílenství.

Podle ruských pramenů se čtyři úplné armády přepravují z Dalekého výhodu na Západ. Tyto čtyři armády, a to dokonce i bez těch, které už jsou v západním Rusku přítomny, jsou dostatečné na to, aby v krizové oblasti pohotově vymazaly jakékoli síly USA či NATO a v průběhu několika dní obsadily celou Evropu. Rusko navíc je schopno rychle zmobilizovat 10 milionů mužů, a Čína, jejíž prezident prohlásil, že Čína má víc než jen smluvní dohodu s Ruskem, může zmobilizovat 50 milionů mužů. Takže v nenukleární válce jsou vyhlídky NATO nulové.

Kreml to ví, a ví tedy též to, že v zájmu zachování tváře, by Washington přešel k válce nukleární, která by znamenala totální zničení USA a Evropy. Ty by přestaly existovat.

Pro Rusko, s jeho rozsáhlou protiraketovou obranou a nukleárními úkryty pro 40-50% populace, by válka byla strašná, ale Rusko by ji přežilo.

Rusko však válku nechce. Nechce nic a nikoho ničit, ani Ukrajinu. Rusko požádalo o bezpečnostní záruky. To je všechno.

Jestliže zakusíme Armageddon, stane se tak jenom proto, že Washington odmítl dát Rusku bezpečnostní záruky.

Překlad: Lubomír Man