Jdi na obsah Jdi na menu
 


P.C. Roberts - Protiamerické univerzity jsou větším nebezpečím než Putin a Čína

27. 6. 2020

P.C. Roberts - Protiamerické univerzity jsou větším nebezpečím než Putin a Čína

 

25.6.2020 14:48

Tak zní úvod dopisu černošského amerického profesora Univerzity Kalifornie v Berkeley. Píše, že tato univerzita už neslouží zájmu vědění a vzdělanosti, ale stala se slouhou Demokratické strany a hnutí Na životech černých občanů záleží. Píše dále, že tato univerzita si osvojila potlačovací režim, který likviduje skutečnou různorodost a svobodnou debatu ze svých poslucháren a pracovišť nemilosrdně vyhnal.

V závěru svého dopisu profesor kritizuje vedoucí činitele univerzity a zvlášť její katedru historie za velebení George Floyda, zpustlíka a na drogách závislého násilníka, který „ubližoval ženám a zvlášť pak černým ženám. Avšak společným úsilím Univerzity Kalifornie v Berkeley, korporativní Ameriky, většinových mainstreamových médií a vůbec současných elit USA se Floyd stal kulturním hrdinou položeným do zlaté rakve a na jeho (urozenou) rodinu se snáší déšť darů a chvály. Společensky jsou Američané nuceni poklekat před tímto neurvalým myzoginem a celé jedné generaci černých mužů se přikazuje, aby se s tímto absolutně nejhorším typem naší rasy ztotožnila. Je mi hanba za naší katedru a je mi též hanba před vámi všemi. Možná se mnou souhlasíte, ale máte strach, stejně jak jej mám teď i já, z trestu, který mě možná za napsání pravdy v tomto dopisu obsažené čeká. Je obtížné poklekat, když víte, co to znamená, a musíte poklekávat proto, abyste si udrželi své zaměstnání“.

Zde tedy máme čestného a inteligentního amerického profesora prestižní státní Univerzity Kalifornie v Berkeley, který dobře rozumí tomu, že úpadek sebejistoty bílých Američanů zničil vědeckou úroveň a respekt pro pravdu. A který též dobře rozumí tomu, že tahle situace je hrozbou i pro něj, pro Američany bílé i černé, pro celou naši multikulturní společnost, pro Spojené státy a pro západní civilizaci vůbec. A je nešťastný z toho, že tento svůj názor nemůže z existenčních důvodů vyjádřit jinak než anonymně.

Zde je předmětný dopis: https://www.rt.com/op-ed/491889-anonymous-uc-berkeley-professor-blm/ 

Přečtěte si jej a čtěte jej znovu a znovu. Pak pochopíte, co Saker míní, když říká, že USA vstoupily do posledního stádia svého úpadku. A jestliže chcete získat ještě přesnější obraz budoucnosti, začtěte se do knihy Tábor svatých autora Jeana Raspaila, jestliže její exemplář ještě někde seženete. Ta kniha byla totiž z knihkupectví stažena a její distribuce zastavena.

Překlad: Lubomír Man

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář