Jdi na obsah Jdi na menu
 


P.C. Roberts - Přehled ruských úderů na Ukrajinu

11. 10. 2022

P.C. Roberts - Přehled ruských úderů na Ukrajinu

11.10.2022 17:15

Infrastruktura 15 větších měst spolu s infrastrukturou jistého počtu měst menších se včera stala cílem ruských útoků. Zasažena byla i budova Poradní mise EU v Kyjevě. Nejlepší přehled včerejších událostí lze nalézt na: southfront org.

Viz: https://southfront.org/russia-starts-to-fight-for-real-overview-of-strik es-in-ukraine/

Southfront org. oznamuje: Rusko začíná skutečně bojovat, přehled úderů na Ukrajině.

RUSKO TEDY ZAČÍNÁ SKUTEČNĚ BOJOVAT, ale spíš jde jen o plácnutí nikoli pěstí, ale jen zápěstím, a to za ukrajinský útok na Krymský most. Kdyby totiž Kreml spatřoval v těchto svých úderech součást války, útoky by pokračovaly a jejich intenzita by rostla až do okamžiku, kdy by Ukrajina, ochotna se vzdát, padla na kolena. Nu a jelikož v tomto okamžiku nejsou žádné náznaky toho, že by Kreml skutečně zamýšlel udělat to, co je k ukončení konfliktu nezbytné udělat, bude se boj dál rozšiřovat až ve všestranné střetnutí se Západem.

Ruská pozemní vojenská intervence nebyla pravděpodobně nikdy zcela nezbytná k zastavení ukrajinského útoku na Donbas. Kreml měl přece možnost vyřadit civilní a vojenskou infrastrukturu západní Ukrajiny a pokračovat ve svých útocích den po dni, dokud Ukrajina ruským požadavkům buď nevyhoví, nebo bude zničena. Konflikt tak mohl zabrat pouhý týden – a to bez jediné ruské ztráty na životech.

Kreml se však rozhodl pro cosi jiného: pro malé nasazení pozemních sil do ruských částí východní Ukrajiny dlouhodobě trpících ukrajinskými dělostřeleckými údery na civilisty a neo- nacistickým mučením ruského obyvatelstva, na které si západní mediální děvky pochopitelně nikdy nestěžovaly.

Od počátku bylo zřejmé, že popsané ruské řešení bylo řešením chybným, jelikož jeho pomalý postup poskytne Washingtonu čas rozšířit válku a podpořit Ukrajinu penězi, zbraněmi, výcvikem i zpravodajskými informacemi. A rozhodnutí omezit konflikt na ruské regiony Ukrajiny pak zabránilo ruské armádě vést válku co možno nejefektivněji. Takže útoky na vládní a vojenské komunikace a infrastrukturu v Kyjevě nebyly pro Rusy přípustné, což Ukrajině pomohlo v konfliktu se dále angažovat, ale ruské armádě přineslo významnou přítěž.

Je pochopitelné, že tato bezduchá vojenská politika musela každému ukázat, že Rusko brání Donbas a neútočí na Ukrajinu. Či řečeno jinak: kvůli západnímu mínění Rusko svou vojenskou operaci omezilo.

Toto je samozřejmě též důvod, pro který Ukrajina odmítá jednat s Putinem. Ukrajina nemá žádný důvod k vyjednávání. Putin omezil válku na ruské oblasti a ponechal Ukrajinu nedotčenou. Zabíjeni jsou jen ruští civilisté a jen jejich města jsou ničena, zatímco Ukrajina pokračuje, jako by válka pro ni ani neexistovala.

Washington je oddán svému poslání zničit Rusko a Kreml mu zatím tento jeho úkol nijak neztěžuje. A jestliže muži v Kremlu nejsou schopni pochopit fakt, že Západ vyhlásil Rusku válku a zamýšlí Rusko zničit, bude se konflikt i nadále vymykat kontrole. Takže zapotřebí je nyní rozhodující ruské vítězství, jež konflikt ukončí a ukáže washingtonským evropským loutkovým vládám, co by pro ně válka s Ruskem znamenala. Jen tohle a nic jiného dokáže válce předejít.

P.C. Roberts

Vybral a přeložil Lubomír Man

vaše věc.cz