Jdi na obsah Jdi na menu
 


P.C. Roberts - Biozbraně se obracejí proti svým uživatelům

18. 3. 2020

P.C. Roberts - Biozbraně se obracejí proti svým uživatelům

Lubomír Man 

 

Americký vojenský výzkum smrtelných virů  a biologických zbraní se přerušuje ze strachu, že by mohly z laboratoří uniknout.

 

Laboratoři v Pevnosti Derrick bylo nařízeno zastavit práci s anthraxem, ebolou a neštovicemi, a to do doby, než se postupy jejích výroby zlepší.

Hlavním americkým vojenským laboratořím, zabývajícím se výzkumem smrtelných virů a patogenů, bylo nařízeno zastavit veškerý výzkum – a to z obav, že by kontaminový odpad mohl odtud uniknout. Pevnost Detrick ve státě Maryland je centrem armádního bioválečného výzkumu už od začátku Studené války.

Tento nezvyklý krok následuje po inspekci v laboratoří Pevnosti Detrick, která zjistila několik problémů s novými postupy používanými pro detokontaminaci odpadní vody.

Po dlouhá léta se pro tuto detokontaminaci používala sterilizace parní, ale po bouři, která zničila příslušné strojní zařízení, začala laboratoř používat nový chemický detokontaminační systém, který má zřejmě problémy.

Nabízí se otázka: Proč americká vláda tuhle šílenost vůbec financuje? Vždyť proti výzkumu biozbraní existuje dosud platný zákon.

 

 

Vybral a přeložil Lubomír Man

Rukojmi.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář