Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený dopis Radě ČT

2. 11. 2019

Otevřený dopis Radě ČT

Vážená Rado České televize,

obracím se na Vás se stížností na televizní pořad Nepostradatelný, který odvysílala ČT2, v návaznosti na státní svátek vzniku ČSR, dne 29.10.2019. Pořad je plný nepravd, polopravd a zavádějících informací, zásadním způsobem poškozující objektivní obraz osobnosti prezidenta Edvarda Beneše, včetně dehonestujícího názvu "Nepostradatelný". Útok na prezidenta Beneše je i útokem na naši republiku a posiluje hlasy relativizující oprávněnosti jejího vzniku, která se trvale objevuje v argumentacích jejích nepřátel, zejména pohrobků nacismu a představitelů odsunutých národností v Maďarsku, Rakousku a Německu, útočících zejména na tzv. Benešovy dekrety .

Jsem zásadně proti, aby prostředky koncesionářů zneužívala ČT k výrobě takovýchto pořadů bez odborné recenze skutečných kapacit mezi historiky, specializujících se na osobnost prezidenta Beneše a dobovou vnitřní a zahraniční politiku v níž působil. Pan Dr. Pernes jí, při vší účte k jeho znalostem, není.

Pokud budete považovat mou stížnost za relevantní a budete ochotní se jí zabývat, rád Vám zašlu podrobné zdůvodnění přehmatů ve zmíněném pořadu.

S pozdravem

Dušan Krátký

Brno

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář