Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený dopis A. Merkelové píše G. Zeihsel

6. 4. 2021
Otevřený dopis A. Merkelové píše G. Zeihsel
Odesilatel: G.Zeihsel, předseda Sudetoněmeckého landsmanšaftu Rakouska
Věc: Návštěva presidenta M. Zemana ve dnech od 19. do 21. 09, rozhovory o prohloubení evropské integrace na základě společných evropských hodnot
Velevážená spolková kancléřko Dr. A. Merkelová,
návštěva presidenta M. Zemana v Německu a rozhovory s Vámi, s panem spolkovým prezidentem Dr. Frank-Walter Steinmeier a panem ministerským předsedou Braniborska Dr. Dietmar Woidke se týká otázek Euroregionů a vzájemné spolupráce. Dalšími tématy berlínských rozhovorů budou zřejmě vnitřní politika obou zemí, reforma EU, evropské hospodářství, volby do Europarlamentu, migrace a vztahy k Rusku.
Je známo, že spolkový kancléř odmítl navštívit Prahu kvůli výrokům M. Zemana , který označil sudetské Němce jako "pátou Hitlerovou kolonu" a jejich vyhnání ocenil jako "mírnějši než trest smrti". Doufáme, že nyní takové výroky již nejsou možné a chceme přispívat ke spolupráci v Evropě regionů, aby byla naplněna respektem a porozuměním pro různost vypěstovaných kultur.
Proto si přejeme prohloubení evropské integrace na základě společných evropských hodnot. Proto Vás prosíme o pomoc a zastoupení při formálním zrušení protiprávních dekretů vyhnání jakož i všech zákonů, znemožňujících pronásledování činů proti životu, které protiřečí principům OSN.
Německy mluvící a čeští občané žili po staletí přátelsky společně v rakouském státě. Vážená paní kancléřko, pomožte, aby tito občané se mohli opět bezvýhradně najít v evropském státě.
Prvním krokem by mělo být navrácení tisíců uměleckých děl (krádeží umění), které se nacházejí v českých muzeích či i v úřadech, jejím původním majitelům.
Tento důkaz spravedlnosti má již Rakousko i Německo dávno za sebou.
G.Zeihsel, předseda Sudetoněmeckého landsmanšaftu Rakouska
Sudetoněmecká tisková služba-SdP
Rakousko Vídeň, 17.09.2018
Pro České národní listy volně a kráceně přeložila ing. N.Žečeva 24.09.2018.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář