Jdi na obsah Jdi na menu
 


Orbán bude s Trumpem mluvit o řešení ukrajinského konfliktu

6. 3. 2024

Orbán bude s Trumpem mluvit o řešení ukrajinského konfliktu

 

6.3.2024 08:17

Ta válka na Ukrajině mohutně podporovaná Západem musí skončit a i  když   prezident Macron, který se stylizoval do role zachránce Evropy jako umíněné dítě stále opakuje, že Rusko nesmí na Ukrajině zvítězit, realita je zjevně odlišná.

Podle maďarského ministra zahraničních věcí Pétera Szijjárta jeho vládní šéf Západem proklínaný maďarský premiér Viktor Orbán se chystá na setkání s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Viktor Orban bude o otázce nastolení míru na Ukrajině jednat s Donaldem Trumpem 8. března na Floridě. Agentuře RIA Novosti to řekl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó .

Szijjárto zároveň  vyjádřil názor, že pokud bude Trump zvolen prezidentem Spojených států, bude na Ukrajině mnohem větší naděje na mír.

Vyjádřil i  přesvědčení, že ukrajinský konflikt nevyhnutelně skončí vyjednáváním,

Už dříve šéf maďarského ministerstva zahraničí řekl, že ruské ozbrojené síly dosahují úspěchů na bojišti, čas je na jejich straně. Čím později tedy Ukrajina usedne k jednacímu stolu, tím to pro ni bude horší.

A tak zatímco Macron, Pavel i Fiala budou sedět po skončení této války Západu proti Rusku na lavici poražených, Viktor Orbán bude v evropském měřítku jeden z mála vítězů.

Jiří Vyvadil  

vasevec.cz