Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opozice se může stát pozicí…

27. 11. 2023

Opozice se může stát pozicí…

 

ANO společně s SPD by mohly vytvořit vládu. Výsledky volebních preferencí, nejen těch listopadových, to nasvědčují. Tato reálná alternativa je v budoucnosti, pravděpodobně i blízké,  hrozbou pro současnou asociální a protinárodní vládu pětikolky v čele s Fialou.

 

Síla koalice slábne. Těžko lze očekávat, že by se v dohledné době opět změnily volební preference v její prospěch. Proto řešení budou vládnoucí elity hledat primárně jinde. Půjde zejména o to, aby ANO a SPD nenašly k sobě cestu. A to pro jinak neschopné politiky pětikolky nebude tak těžké. Intrikovat, štvát jedny proti druhým je jejich obvyklým řemeslem. I oni ví, že A. Babiš nenašel v Okamurovi nějaké zvláštní zalíbení. A na tom můžou stavět. Okamurovi budou podrážet nohy, zatímco Babišovi budou hezky hrát a zpívat tu jeho oblíbenou melodii. Jak by to pro ANO bylo hezké a výhodné spolčit se spíše s ODS a zbytky její koalice. A už podobné hlasy se ozývají i z ANO. Jak by to bylo přetěžké, ne-li nemožné, koaličnit s SPD. A tak hrátky za oponou se můžou v tomto smyslu začít zdárně rozvíjet a nám všem hrozit.

 

Pokud uvedená tendence dále poroste, českým vlastencům zbudou oči pro pláč. Nic z toho, o čem sní, se nenaplní. Sociální republika, hájení českých národních zájmů budou nedosažitelnými cíli. Pokud však různá seskupení vlasteneckých sil, levicových i pravicových, se stanou funkčním svorníkem ANO a SPD, jsou vyhlídky na naši lepší budoucnost reálné. Záleží  na nás všech.  Snažme se, aby naše ideály národní a sociální  se staly nedílnou součástí budoucího vládního programu. Máme velkou šanci. Nesmíme ji promarnit!

Dr. O. Tuleškov