Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oliver Stone - USA chtějí odstranit Putina a dosadit dalšího Jelcyna

28. 4. 2022

Oliver Stone - USA chtějí odstranit Putina a dosadit dalšího Jelcyna

28. 4. 2022 Janinna   

Ukrajina je pro Spojené státy strategicky důležitá země, kterou Washington potřebuje ke konfrontaci s Moskvou, řekl americký režisér Oliver Stone, píše El Diário.

Poznamenal, že Spojené státy vždy pro své potřeby zasahovaly do vnitřních záležitostí jiných států.

„Změna režimu je něco, v čem jsme velmi dobří. Udělali jsme to na Ukrajině v roce 2014, byl to státní převrat, v důsledku kterého byl svržen demokraticky zvolený prezident, protože řekli, že je proruský a na jeho místo dosadili protiruského prezidenta, který podepsal protiruské zákony, což vedlo k pronásledování, zabíjení na Donbasu a současné situaci. USA dostaly, co chtěly: zemi, do které jsme vtrhli. Každý, kdo zná historii, ví, že to, co se děje, jsou vztahy příčin a následků, ale musíte znát příčiny,“ cituje InoSMI jeho slova.

Stone připomněl, že pro Spojené státy jde o strategicky důležitou zemi. 

„Ukrajina je součástí amerického plánu. Vždy tomu tak bylo. Ukrajina vždy byla tím, co chtěli a co se stalo jejich cílem v roce 2014, kdy byl proveden převrat. Dostali, co chtěli: střet s Ruskem. Chtějí změnu režimu v Rusku, odstranit Putina a dosadit dalšího Jelcina, aby se dostali k ruským zdrojům za určitou cenu,“ vysvětlil režisér.

 Pokec24.cz