Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okamura si udělal v Ostravě vlastní protivládní protest

28. 9. 2022

Okamura si udělal v Ostravě vlastní protivládní protest

 

dnes 15:12, 28.9..2022

Aleš Fuksa

 

I v Ostravě protestovali ve středu odpoledne lidé proti vládě. Na rozdíl od Prahy a dalších měst, kde se demonstrovalo za „Česko na 1. místě“ měl však tento protest jiného organizátora - svolala ho SPD. Na Masarykově náměstí se sešly stovky lidí.

Demonstrace proti vládě v Ostravě

Článek

Okamura před demonstranty, jichž přišlo odhadem určitě přes 500, vyzýval mimo jiné vládu k demisi. „Demisi, demisi,“ provolával potom skandující dav.

Řešilo se také téma války na Ukrajině a přístup k Rusku, které okupuje část sousední země.

 

Na Václavském náměstí se opět demonstruje za „Česko na 1. místě“

Domácí

Okamura už tradičně horoval za to, aby se Česko do války - v níž Ukrajina vzdoruje agresorovi od února z velké části jen díky podpoře ze zahraničí - nezapojovalo.

V podobném duchu se nesla i hesla, která si přinesli demonstranti. Požadovala „Mír světu, pryč s NATO“, nebo hlásala, že hrozbou pro Česko není Rusko, ale vláda, Evropská unie, NATO nebo „čeští politici od roku 1989“.

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-okamura-si-udelal-v-ostrave-vlastni-protivladni-protest-40410036#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest204_anketa_k_prihlaseni_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


 

00:50 01:06