Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okamura přijal Foldynu do poslaneckého klubu SPD

7. 4. 2020
Okamura přijal Foldynu do poslaneckého klubu SPD
© Foto : Facebook/Jaroslav Foldyna
Sputnik ČR
 
Bývalý místopředseda ČSSD a poslanec Jaroslav Foldyna se stal členem poslaneckého klubu SPD. Před mimořádnou schůzí Sněmovny vstup Foldyny do SPD oznámil předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura.
 
Poslanec Jaroslav Foldyna vstup do SPD okomentoval slovy, že se nezměnil on, ale ČSSD.
 
„Já jsem se nezměnil, změnila se sociální demokracie,“ řekl Foldyna.
 
Poslanecký klub SPD má nyní dvacet členů. Dříve klub SPD opustili tři poslanci – Marian Bojko, Ivana Nevludová a Lubomír Volný.
Foldyna a ČSSD
 
Jaroslav Foldyna ukončil působení v ČSSD k 25. únoru. Podle jeho slov se rozhodl k vystoupení ze strany po 30 letech. Jako důvod uvedl, že se dlouhodobě rozcházel se stavem ve straně sociálních demokratů.
 
„Pokoušel jsem se s tím něco udělat, byl jsem místopředseda. Nic se mi nepodařilo, a tak jsem se rozhodl to neprodlužovat,“ okomentoval v minulosti odchod.
 
Podle Foldyny poškozují místopředsedové strany sociální demokracii, a především regionální organizace, které usilují o dobrý výsledek v budoucích krajských volbách. Kromě jiného svou kritiku směřoval na ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou. Tu společně s dalšími místopředsedy označuje Foldyna za nadějné svazáky a konsomolce, psaly Novinky.cz. Foldyna se po svém odchodu stane nezařazeným poslancem.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář